Marockého zákonodarcu zastrelili, ide o zriedkavý útok na politika v krajine

NETKY.SK • 8 Marec 2017, 16:02 • 2 min
Marockého zákonodarcu zastrelili, ide o zriedkavý útok na politika v krajine

RABAT - Marockého zákonodarcu Abdallatífa Mirdása zastrelili v pobrežnom meste Casablanca. Ide o zriedkavý útok na politika v tejto severoafrickej krajine, uviedla dnes polícia.

slovakia

left justify in out

Mirdása, člena liberálnej Strany konštitučnej únie, postrelili v utorok večer pri jeho dome a bol na mieste mŕtvy. Neznámi útočníci v aute na 53-ročného poslanca vystrelili trikrát z brokovnice a ušli.

 

Polícia zatkla 27-ročného muža podozrivého z prepojenia na útok. Podozrivý pochádza z mesta Ben Ahmed, južne od Casablancy, ktoré zavraždený zákonodarca zastupoval v parlamente. Pri razii v dome podozrivého našli policajti dve brokovnice podobné tej, ktorá bola použitá pri útoku na politika.

 

Útok má podľa názoru polície kriminálne pozadie. Predbežné vyšetrovanie naznačuje, že podozrivý sa predtým Mirdásovi vyhrážal smrťou pre osobné nezhody.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies