Marocké úrady zatkli dve ženy spolupracujúce s teroristickou bunkou

NETKY.SK • 25 Júl 2015, 09:37 • 2 min
Marocké úrady zatkli dve ženy spolupracujúce s teroristickou bunkou

RABAT - Marocké úrady zatkli dve ženy podozrivé zo spolupráce s nedávno odhalenou militantnou bunkou, ktorá plánovala podnikať teroristické útoky v tejto krajine na severozápade Afriky, napísala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Ženy, zadržané v prístavnom meste Tanger, boli v minulosti vo výcvikových táboroch medzinárodnej teroristickej siete al-Káida v Afganistane a Pakistane, informovala marocká tlačová agentúra s odvolaním sa na vyhlásenie tamojšieho ministerstva vnútra.


Z hlbšieho vyšetrovania vyplynulo, že bunka, ktorej odhalenie zverejnil Rabat v utorok, prisľúbila vernosť extrémistickej skupine Islamský štát (IS). Organizácia sa ďalej plánovala vyhlásiť za pobočku IS v Maroku, dodal rezort vnútra.
Bunka mala podľa ministerstva za cieľ zabezpečiť bojovníkov trénovaných v radoch IS vrátane zbraní a zriadiť na juhu Maroka bojové brigády; následne uskutočňovať útoky na rôzne ciele.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies