Marocké úrady rozbili sieť militantov napojených na Islamský štát

NETKY.SK • 23 Marec 2015, 09:29 • 2 min
Marocké úrady rozbili sieť militantov napojených na Islamský štát

RABAT - Marocké úrady rozbili sieť militantov napojených na extrémistickú organizáciu Islamský štát (IS), ktorá plánovala útoky v tejto severoafrickej krajine. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na marocké ministerstvo vnútra.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo nekonkretizovalo, koľko podozrivých osôb skončilo za mrežami. Teroristická sieť údajne vyvíjala činnosť v deviatich marockých mestách vrátane Agadiru, Tangiersu, Tarudantu a Marrákešu. V rámci zásahu voči skupine podnikla marocká polícia raziu v Agadire na juhozápade krajiny, pri ktorej zaistila strelné zbrane a veľké množstvo munície. Zbrane mali byť použité pri plánovaných útokoch na vojenských a politických predstaviteľov Maroka.

 

Oznámenie o rozbití teroristickej siete prichádza v čase rastúcich obáv z rozširovania skupín napojených na IS v regióne severnej Afriky. Táto extrémistická organizácia sa prihlásila k stredajšiemu krvavému útoku na múzeum v Tunise.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona