Marocká polícia zatkla podozrivého z napojenia na francúzsku teroristickú bunku

NETKY.SK • 4 December 2016, 09:06 • 2 min
Marocká polícia zatkla podozrivého z napojenia na francúzsku teroristickú bunku

RABAT - Marocká polícia zatkla osobu, ktorá údajne zabezpečovala spojenie medzi zložkami teroristickej organizácie Islamský štát (IS) a nedávno rozloženou skupinou plánujúcou útok vo Francúzsku.

slovakia

left justify in out

Zadržaný "nebezpečný živel" čelí podozreniu, že vycestoval do turecko-sýrskeho pohraničia, aby prevzal od agentov IS pokyny pre francúzsku teroristickú bunku, informovala marocká štátna tlačová agentúra MAP. Zverejnená správa podozrivého neidentifikuje a nespomína ani to, kedy a kde bol zatknutý.


Francúzska polícia pred dvoma týždňami oznámila, že v mestách Štrasburg a Marseille zasiahla proti niekoľkočlennej skupine, ktorá údajne chystala teroristický útok vo Francúzsku. Podľa parížskeho prokurátora Francoisa Molinsa chceli zadržaní členovia bunky zaútočiť 1. decembra, zatiaľ však nie je jasné, čo malo byť ich terčom.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies