Marocká polícia rozbila bunku napojenú na Islamský štát, zhabali zbrane aj výbušniny

NETKY.SK • 14 September 2015, 17:03 • 2 min
Marocká polícia rozbila bunku napojenú na Islamský štát, zhabali zbrane aj výbušniny

RABAT - Marocké úrady dnes informovali, že sa im podarilo rozbiť militantnú bunku napojenú na organizáciu Islamský štát (IS). Pri zásahu voči extrémistom sa podarilo skonfiškovať zbrane a materiál potrebný na výrobu výbušnín, uviedla agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Abdalhakk Chijám, riaditeľ Centrálneho úradu súdneho vyšetrovania (BCIJ) - označovaného ako marocké FBI - uviedol, že päť zo zadržaných čakalo na príchod experta IS na výrobu výbušnín, aby mohli uskutočniť plánovaný útok.

 

Miestne médiá v pondelok zverejnili zábery štyroch pištolí, automatickej zbrane, obranného paprikového spreja, samurajských mečov a tiež množstva síry a dusičnanu amnonného, ktoré militantom skonfiškovali. Strelné zbrane boli do Maroka pašované cez susedné Alžírsko. BCIJ od svojho založenia v marci ohlásil rozbitie už 15 teroristických buniek.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona