Maročan podozrivý z útoku vo vlaku chce vypovedať pred francúzskym súdom

NETKY.SK • 14 December 2016, 16:47 • 2 min
Maročan podozrivý z útoku vo vlaku chce vypovedať pred francúzskym súdom

PARÍŽ - Hlavný podozrivý v prípade vlaňajšieho pokusu o útok vo vysokorýchlostnom vlaku smerujúcom z Amsterdamu do Paríža požiadal o vypočutie francúzskymi vyšetrujúcimi sudcami, s ktorými doteraz odmietal spolupracovať.

slovakia

left justify in out

Právna zástupkyňa 26-ročného Maročana Ajúba Chazáního, ako aj parížska prokuratúra potvrdili, že výsluch sa uskutoční ešte v priebehu dnešného popoludnia. Chazání pôvodne odmietal odpovedať na otázky sudcov, podľa vyjadrenia advokátky Sarah Maugerovej-Poliakovej je však "teraz pripravený prehovoriť o všetkom".

 

K násilnému incidentu v rýchlovlaku spoločnosti Thalys došlo 21. augusta 2015 v čase, keď prechádzal územím severného Francúzska. Chazání sa vtedy údajne pokúsil v súprave spustiť paľbu zo samopalu, premohla ho však skupina cestujúcich - traja Američania, jeden Brit a niekoľko Francúzov. Prvým štyrom francúzsky prezident Francois Hollande udelil vysoké štátne vyznamenanie Rad čestnej légie.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies