Marks & Spencer plánuje zavrieť svoje obchody na Slovensku

NETKY.SK • 8 November 2016, 09:50 • 2 min
Marks & Spencer plánuje zavrieť svoje obchody na Slovensku

BRATISLAVA - Britská spoločnosť Marks & Spencer plánuje zatvoriť svoje obchody na Slovensku. Podniky vlastnené skupinou v minulom roku vykázali na desiatich trhoch, vrátane slovenského trhu, stratu 45 miliónov libier z výnosov 171 miliónov libier, pričom niektoré trhy vykazujú straty minimálne posledných päť rokov.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom spoločnosť Marks & Spencer, ktorá návrh zatvoriť svoje podniky na Slovensku začala v utorok konzultovať so svojimi 174 zamestnancami. Spoločnosť plánuje zavrieť spolu sedem obchodov, dve pobočky v Bratislave, dve v Košiciach a jednu v Banskej Bystrici, Nitre a Trenčíne.


"V rámci nášho širšieho posudzovania medzinárodného podnikania skupiny sme analyzovali výkon a potenciál našich obchodov na slovenskom trhu. Naša analýza ukázala, že pokračujúce straty a obmedzené možnosti rastu na trhu spôsobujú neudržateľnosť ďalšieho podnikania na Slovensku. Zaväzujeme sa plne dodržiavať konzultačný proces a budeme pozorne počúvať spätnú väzbu od našich zamestnancov ohľadom našich návrhov,“ povedal riaditeľ spoločnosti Marks & Spencer pre Českú republiku a Slovensko James Munson.


Spoločnosť Marks & Spencer navrhuje zatvoriť všetkých 53 obchodov, ktoré má vo svojom úplnom vlastníctve na desiatich trhoch, vrátane desiatich obchodov v Číne a siedmich obchodov vo Francúzsku, rovnako ako jej obchody v Estónsku, Maďarsku, Litve, Poľsku, Rumunsku, Holandsku, Belgicku a na Slovensku. Marks & Spencer plánuje podľa zverejnených informácií v budúcnosti prevádzkovať menej obchodov v úplnom vlastníctve a viac sa sústrediť na vytváranie spoločných podnikov a franchisingových partnerstiev. Naďalej bude prevádzkovať podniky v Írsku, Hong Kongu a Českej republike, ktoré sú viac ziskové.


Spoločnosť Marks & Spencer sa zaoberá predajom odevov, tovarov pre domácnosť aj potravín. Spoločnosť bola založená v roku 1884, v súčasnosti má vyše 930 obchodov vo Veľkej Británii a 466 medzinárodných obchodov. Spoločnosť Marks & Spencer vstúpila na Slovensko v roku 2007.

(1 EUR = 0,89040 GBP)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies