Marko Thelen vydáva kriminálny román Krvavá karikatúra

NETKY.SK • 15 December 2016, 16:00 • 2 min
Marko Thelen vydáva kriminálny román Krvavá karikatúra

BRATISLAVA - Na pulty kníhkupectiev prichádza nová kniha slovenského autora Marka Thelena s názvom Krvavá karikatúra. Dej kriminálneho románu je inšpirovaný skutočnými udalosťami a odohráva sa v čase teroristických útokov v Paríži z januára 2015.

slovakia

left justify in out

"K reálnym situáciám, ktoré som zažil, alebo o ktorých som sa dozvedel od kolegov, som pridal svoju fikciu. Zmenil som niektoré miesta, obsah, niekde čas a osoby. Tak vznikol celý dej," priblížil spisovateľ. 

 

img


Hlavný hrdina, detektív Denis Martinský, sa v novinke s prvkami trileru vrhá do nebezpečného pátrania po zmiznutej Slovenke na Arabskom polostrove. Odhaľuje pritom nepredstaviteľné súvislosti zmiznutia mladej Slovenky Adriany s útokmi v hlavnom meste Francúzska, so Slovenskom a Českou republikou. Zároveň odkrýva tajomstvá týkajúce sa prvých vĺn utečencov.

Marko Thelen udržiava svoju identitu v utajení. Keďže aktívne pôsobí ako expert v oblasti vnútornej bezpečnosti, píše pod pseudonymom. Svoju profesionálnu dráhu začal prevenciou kriminality, pomocou obetiam obchodovania s ľuďmi a neskôr rozšíril oblasť pôsobenia na boj proti drogám, environmentálnej kriminalite, CBRN (chemickými, biologickými, rádioaktívnymi a nukleárnymi) hrozbám, terorizmu a organizovanému zločinu. Jeho debutom je kriminálny román Dlhé tiene Karibiku (2015), v ktorom taktiež vystupuje detektív Martinský.

Informácie pochádzajú od Alexandry Petrášovej z vydavateľstva Slovart a z archívu agentúry SITA.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies