MARKÍZA: Exministra školstva Lászlóa Szigetiho obvinili z podvodu

NETKY.SK • 29 November 2013, 18:50 • 2 min
MARKÍZA: Exministra školstva Lászlóa Szigetiho obvinili z podvodu

BRATISLAVA - Bývalý minister školstva László Szigeti je obvinený z podvodu. Podľa polície ako minister neoprávnene udelil vyše stotisícovú dotáciu obci Zemianska Olča, a to vraj aj napriek vedomosti, že na peniaze nemajú nárok. Informuje o tom televízia Markíza v relácii Prvé Televízne noviny.

slovakia

left justify in out

Dotáciu určenú na rekonštrukciu školy podľa televízie použili na prestavbu sály v budove súkromnej spoločnosti. Exminister školstva však akúkoľvek vinu odmieta. "Samozrejme, že sa cítim byť nevinný," uviedol Szigeti pre Markízu. Proti obvineniu podal sťažnosť, ktorou sa budú zaoberať príslušné orgány. Podľa televízie by tak o pár dní malo byť jasné, či obvineným zostane, alebo v jeho prípade vec zrušia.

Ako informovala televízia, Szigeti bol minister školstva päť mesiacov v roku 2006 a práve v tomto období sa podľa polície dohodol so starostom obce Zemianska Olča na poskytnutí dotácie. Starosta žiadal peniaze na prestavbu sály v súkromnej budove, kde namiesto schátranej telocvične mali cvičiť miestne deti. Už toto však podľa polície nebolo v poriadku. "Obvinený údajne žiadosť prijal napriek tomu, že nespĺňala stanovené podmienky," povedala pre televíziu Markíza hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová. Szigeti podľa obvinenia žiadosť nezaevidoval, no rozhodol o nej a na účet obce prišlo zo štátneho rozpočtu tri a pol milióna korún (vyše 116-tisíc eur). Podľa televízie peniaze z ministerstva dostala obec výslovne na rekonštrukciu telocvične, starosta ju však minul inak - podľa pôvodného plánu - u súkromníka. "Finančné prostriedky však mali byť účelovo použité na rekonštrukciu telocvične základnej školy, avšak napriek tomu boli použité na rekonštrukciu veľkej sály súkromnej spoločnosti," doplnila Dobiášová. Takto vraj štátu vznikla škoda 116-tisíc eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona