Markíza dostala pokutu 10-tisíc eur, trestali aj JOJ a UPC

NETKY.SK • 10 Marec 2015, 19:13 • 2 min
Markíza dostala pokutu 10-tisíc eur, trestali aj JOJ a UPC

BRATISLAVA - Rada pre vysielanie a retransmisiu potrestala pokutou desaťtisíc eur vysielateľa Televízie Markíza. Dôvodom je porušenie pravidiel o vysielacom reklamnom čase.

slovakia

left justify in out

Televízia vlani v júli propagovala koncert Richarda Müllera a skupiny Fragile. Podľa licenčnej rady spoty naplnili definíciu reklamy, a preto Markíza v 28 prípadoch navýšila celkový povolený 12-minútový časový rozsah reklamy vždy o približne 30 sekúnd. O výsledkoch dnešného zasadnutia rady informoval riaditeľ Kancelárie Rady pre vysielanie a retransmisiu Ľuboš Kukliš.

 

Rada udelila tisíceurovú sankciu spoločnosti UPC za to, že v isté dni poskytovala vysielanie niektorých českých TV staníc bez súhlasu pôvodných vysielateľov. Sankciu tisíc eur dostala aj televízia JOJ za to, že v augustovej sponzorovanej relácii Dobré ráno pozitívne prezentovali ponuky kaviarní Štúr a Rannô Ptáča. Podľa rady tak išlo o priamu podporu predaja služby spoločnosti Štúr, s.r.o. Rada tiež na svojom rokovaní upozornila na porušenie zákona vysielateľa TV8. Dôvodom bolo, že vo formáte Erotik kvíz show zadanie na obrazovke počas hry nekorešpondovalo s odpoveďou, ktorú v závere hry moderátorka označila za správnu. 

 

Licenčná rada začala tiež viaceré správne konania. Napríklad voči Markíze za nesprávne označenie vekovej prístupnosti niektorých relácií. Správne konanie začali aj voči vysielateľovi JOJ PLUS za možné porušenie pravidiel o čestnosti a slušnosti reklamy a telenákupu. Správne konanie začali aj voči vysielateľovi Rádia SiTy. Dôvodom je možné porušenia zákona v súvislosti s tým, že v novembri 2014 odvysielali v rámci bloku Popoludnie v meste komunikát Nemusí sa nám to páčiť, nemusíme ich mať radi, ale sú tu a majú svoj názor. Ten svojím obsahom a spôsobom spracovania mohol podľa rady propagovať násilie a otvorenou formou podnecovať nenávisť na základe viery a náboženstva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies