Marka Daňa potešilo zaradenie na súpisku

NETKY.SK • 9 Máj 2013, 12:59 • 2 min
Marka Daňa potešilo zaradenie na súpisku

HELSINKI - Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek sa rozhodol zaradiť Marka Daňa na súpisku pre majstrovstvá sveta v Štokholme a Helsinkách. Talentovaný krídelník Slovana Bratislava bude trinástym útočníkom Slovákov na turnaji a k dispozícii už bude vo štvrtkovom zápase proti Lotyšsku (19.15 h SELČ).

slovakia

left justify in out

"Zaradíme ho do zostavy. Zatiaľ neviem, či bude aj hrať. Uvidíme podľa vývoja zápasu," povedal po štvrtkovom poludňajšom rozkorčuľovaní Vladimír Vůjtek.

Daňo sa o zaradení na súpisku dozvedel krátko pred začiatkom rozkorčuľovania. Tréneri mu to oznámili v šatni vo svojej miestnosti. Ak vykorčuľuje na ľad už proti Lotyšom, bude tretím najmladším Slovákom s účasťou na šampionáte. Marián Hossa debutoval v roku 1997 vo veku 18 rokov a 99 dní. Na rovnakom turnaji v Helsinkách sa predstavil vo veku 18 rokov a 139 dní Jiří Bicek. Daňo má v čase súboja s Lotyšmi 18 rokov a 160 dní. "Som veľmi rád, že ma doplnili na súpisku. Potešil som sa, že môžem ísť z tribúny dole na striedačku. Budem čakať na svoju príležitosť a verím, že sa dostanem aj na ľad," uviedol Marko Daňo. Trenčiansky odchovanec, ktorý sa narodil v rakúskom Eisenstadte, sa o novinku okamžite podelil s rodičmi, ktorým napísal sms správu. "Zablahoželali mi a tešia sa so mnou," doplnil útočník Slovana Bratislava. 

Daňo sledoval doterajšie tri duely Slovákov na svetovom šampionáte len z tribúny. Po zápase s Nemeckom tvrdil, že od nervozity takmer vytrhol sedačku. "Teraz už zostane neporušená," zasmial sa Daňo. Zverenci Vladimíra Vůjtka sú v základnej skupine na štvrtej pozícii so šesťbodovým ziskom. Lotyšom patrí posledná ôsma pozícia, keď prehrali všetky tri stretnutia a majú nepriaznivé skóre 4:16. 

Na zaradenie na súpisku ešte čakajú s tímom obranca Ivan Švarný a útočník Marcel Haščák. Realizačný tím naďalej sleduje vývoj situácie v zámorí, kde sa môže séria Chicaga s Minnesotou rozhodnúť už vo štvrtok v noci. "Rozhodovanie, koho z útočníkov zaradíme na súpisku, nebolo ťažké. Bolo v podstate jedno, či tam bude Marko Daňo alebo Marcel Haščák, keďže útočné formácie sú stabilné. Dnes sme dopísali jedného, už zajtra môžeme ďalšieho. Keď všetko v NHL dopadne tak, ako to teraz vyzerá, potom dopíšeme všetkých," doplnil Vladimír Vůjtek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona