Mark Zuckerberg si plánuje v r. 2016 postaviť umelého inteligentného asistenta

NETKY.SK • 4 Január 2016, 11:15 • 2 min
Mark Zuckerberg si plánuje v r. 2016 postaviť umelého inteligentného asistenta

NEW YORK - Mark Zuckerberg si chce v roku 2016 postaviť umelého inteligentného asistenta, ktorý by mu pomáhal riadiť domácnosť a asistoval mu v práci. Zakladateľ a výkonný riaditeľ Facebooku o tom informoval v nedeľu na Facebooku, napísala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Zuckerberg, ktorý si každý rok stanovuje novú osobnú výzvu, uviedol, že si ho máme predstaviť "ako Jarvisa v Iron Manovi." Hovoril o umelom inteligentnom komorníkovi, ktorý je vo svete komiksov verným sluhom Avengers. (Poznámka: Vo filmovom Iron Manovi sa tak volá súkromný počítačový systém, ktorý Starkovi vo všetkom asistuje. Nie je to iba meno, ale skratka anglického názvu Just a Rather Very Intelligent System.)

 

Zuckerberg napísal, že začne preskúmaním existujúcej technológie. Potom začne ju učiť, aby rozumela jeho hlasu, aby tak mohol lepšie kontrolovať všetko u seba doma - od hudby, cez svetlá, až po teplotu v dome.

 

Svojho umelého komorníka plánuje naučiť rozoznávať aj tváre svojich priateľov, aby im mohol otvárať, keď prídu k nemu na návštevu a zazvonia pri dverách. Komorník-asistent si bude vizualizovať dáta, aby mu mohol doma pri práci pomáhať, dodal.

 

"Toto by mala byť zábavná intelektuálna výzva, zakódovať to pre seba... Už sa teším, že sa s vami podelím o to, čo sa počas roka naučím," citovala ho agentúra Reuters.

 

V minulých rokoch si Zuckerberg okrem iného predsavzal, že každý mesiac prečíta dve knihy a že sa naučí mandarínskej čínštine.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies