Mark Zuckerberg rokoval v Indonézii o rozšírení prístupu na internet

NETKY.SK • 13 Október 2014, 12:28 • 2 min
Mark Zuckerberg rokoval v Indonézii o rozšírení prístupu na internet

JAKARTA - Zakladateľ Facebooku Mark Zuckerberg sa počas svojej prvej návštevy Indonézie stretol dnes s dezignovaným indonézskym prezidentom Jokom Widodom, ktorý počas predvolebnej kampane vo veľkom využil práve sociálne médiá. Hovorili spolu o globálnej kampani za rozšírenie prístupu na internet - Internet.org, ktorú Facebook vedie. Tridsaťročný miliardár cestuje, aby projektu pomohol.

slovakia

left justify in out

"Pokúšame sa získať bezplatné základné služby a finančne dostupný prístup k dvom tretinám ľudstva, ktoré nie sú na internete," citovala Zuckerberga tlačová agentúra AP. 

 

Dodal, že "jednou z veľkých priorít, o ktorých Widodo hovoril, bol rast pracovných príležitostí a rast ekonomiky. Myslím si, že rozšírenie internetu a prístupu naň je jednou z najlepších ciest, ako to možno dosiahnuť".

 

Indonézia je štvrtým najväčším užívateľom Facebooku. Hovorca spoločnosť Andy Stone informoval, že každý mesiac má v krajine sociálna sieť 69 miliónov aktívnych užívateľov a 61 miliónov z nich je na mobilných zariadeniach. Väčšina z 252 miliónov obyvateľov Indonézie však na internet prístup nemá.

 

Na otázku na tlačovej konferencii, akú má osobnú skúsenosť s internetom v Indonézii, odpovedal, že "funguje". Vyvolal tým smiech, pretože mnohí Indonézania sa ponosujú na pomalosť internetu.

 

Zuckerberg pricestoval do tejto ázijskej krajiny v nedeľu, ktorú využil na výstup na budhistický chrám Borobudur na Jáve.

 

"Vystúpili sme na tento chrám a bol krásny a niekto z nášho tímu... urobil na svojom mobile snímku a hneď ju zavesil na sieť a... teraz je tá snímka na veľa miestach," uviedol Zuckerberg. "Existujú miesta, keď cestujete, kde takéto základné veci nemôžete urobiť. Očividne to nie je tá najdôležitejšia ekonomická alebo kultúrna príležitosť vytvorená (internetovým) spojením, ale bol to dobrý lakmusový test," dodal.

 

Bývalý guvernér Jakarty Joko Widodo sa oficiálne ujme prezidentskej funkcie 20. októbra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona