Mark Zuckerberg chce vyliečiť všetky zákerné choroby: Vedcom venoval tri miliardy

NETKY.SK • 23 September 2016, 15:24 • 2 min
Mark Zuckerberg chce vyliečiť všetky zákerné choroby: Vedcom venoval tri miliardy

SAN FRANCISCO – Zakladateľ najväčšej sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg a jeho manželka Priscilla Chan už po narodení ich dcérky Max povedali, že postupne začnú rozdávať 99 percent zo svojich akcií Facebooku na dobročinné účely. V stredu cez Facebooku oznámil, kam poputujú jeho tri miliardy dolárov.

slovakia

left justify in out

Počas nasledujúcich desiatich rokov dá Zuckerberg tri milióny dolárov tímom najlepších odborníkov a špecialistov, ktorý pracujú v medicíne. Peniaze pôjdu na výskum a vývoj liekov na najčastejšie nevyliečiteľné choroby ako rakovina, niektoré druhy infekcií, neurologické a srdcové choroby.

 

Vedúcou tohto charitatívneho projektu bude Cori Bargmanová z Rockefellerovej univerzity. Zuckerberg na začiatok daruje vedcom 600 miliónov dolárov na analýzu každej jednej bunky v ľudskom tele a na vytvorenie zoznamu, ktorý pomôže vedcom pri vývoji liekov.

 

Ide o veľmi odvážny plán a Zuckerberg s manželkou veria, že aj vďaka nim pomôžu ľuďom a podarí sa im poraziť niektoré zákerné choroby.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona