Mark Ronson vyzdvihol textársky talent Amy Winehouse

NETKY.SK • 28 Júl 2015, 08:05 • 2 min
Mark Ronson vyzdvihol textársky talent Amy Winehouse

LONDÝN - Anglický dídžej a producent Mark Ronson vyzdvihol počas Splendour In The Grass Festivalu, ktorý sa konal od 24. do 26. júla v Austrálii, textársky talent zosnulej speváčky Amy Winehouse.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdeväťročný rodák z Londýna, ktorý priznal, že sa mu veľmi páči dokument o interpretke s názvom Amy (2015), označil muzikantku za "jednu z najlepších textárok tejto generácie". "Keď vidíte tie slová na filmovom plátne, spomeniete si, aké boli úžasné, dokonca texty z obdobia, keď som s ňou ešte nepracoval, napríklad slová piesne Stronger than Me," uviedol hudobník v rozhovore pre noviny The Guardian. Ronson, ktorý so speváčkou strávil približne desať dní, keď jej pomáhal produkovať album Back to Black (2006), takisto povedal, že by s ňou chcel zažiť viac spoločných chvíľ.


Mark Ronson začínal ako dídžej v New Yorku. V roku 2003 vydal debutový album Here Comes The Fuzz, po ktorom nasledovali nahrávky Version (2007), Record Collection (2010) a Uptown Special (2015). Na konte má tri ceny Grammy. Vyslúžil si ich raz ako Producent roka a dva razy ako producent spomínaného albumu Back to Black a tiež skladby Rehab, ktorá pochádza z tejto štúdiovky. Taktiež získal dve BRIT Awards. Počas kariéry spolupracoval aj s mnohými ďalšími interpretmi ako napríklad Sean Paul, Macy Gray, Christina Aguilera, Robbie Williams, Adele, Duran Duran, Bruno Mars či Paul McCartney.


Amy Winehouse vydala debutový album s názvom Frank v októbri 2003. Nahrávka si vyslúžila pozitívne reakcie a Winehouse následne získala dve nominácie na BRIT Awards. O tri roky neskôr vyšla jej spomínaná druhá štúdiovka Back To Black, ktorá sa stala najpredávanejším albumom roka 2007 vo Veľkej Británii. Vzišiel z nej aj hit You Know I'm No Good a nasledovalo šesť nominácií na prestížne hudobné ceny Grammy, pričom päť z nich premenila na sošky. V roku 2009 sa tak dostala do Guinnessových svetových rekordov ako britská interpretka s najväčším počtom cien Grammy. Po týchto úspechoch však nasledoval prudký pád - Winehouse niekoľkokrát nedokázala dokončiť svoje vystúpenia, zabúdala texty piesní i mená členov kapely a často bola viditeľne pod vplyvom alkoholu. V júni 2011 po fiasku na belehradskom koncerte zrušila celé európske turné. Speváčka zomrela 23. júla 2011 vo veku 27 rokov. Príčinou úmrtia bola konzumácia veľkého množstva alkoholu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies