Mark Knopfler vydá nový album 16. marca

NETKY.SK • 19 Január 2015, 09:29 • 2 min
Mark Knopfler vydá nový album 16. marca

LONDÝN - Britský hudobník Mark Knopfler uvedie 16. marca na trh nový album s názvom Tracker. Muzikantova ôsma sólová štúdiovka bude obsahovať 11 nových piesní.

slovakia

left justify in out

Deluxe edícia bude o štyri skladby bohatšia. Nahrávka vznikala v Londýne a spolu so 65-ročným Knopflerom ju produkoval Guy Fletcher. Okrem spomínaných sa na nej podieľali aj John McCusker, Mike McGoldrick, Glenn Worf, Ian Thomas, Ruth Moody, Nigel Hitchcock a Phil Cunningham. Rodák z Glasgowa plánuje novinku podporiť európskym turné, ktoré by mal odštartovať v máji.

 

Mark Knopfler sa hudbe začal venovať v roku 1970, kedy nahral svoje prvé demo. O sedem rokov neskôr založil spolu s bratom Davidom (rytmická gitara), Pickom Withersom (bicie nástroje) a Johnom Illsleym (basgitara) slávnu kapelu Dire Straits. V októbri 1978 skupina debutovala eponymnou nahrávkou, z ktorej len v Európe predala štyri milióny kópií. Nasledovali albumy Communiqué (1979), Making Movies (1980), Love over Gold (1982), ktoré obsahovali také skladby ako Lady Writer, Romeo and Juliet, Tunnel of Love či Private Investigations. Najúspešnejšou nahrávkou Dire Straits však bol až jej piaty štúdiový album Brothers in Arms (1985), z ktorého sa na celom svete predalo viac ako 30 miliónov kópií. 

 

Po rozpade Dire Straits v 90. rokoch Knopfler odštartoval sólovú kariéru. Od roku 1996 vydal sedem sólových štúdiových albumov - Golden Heart (1996), Sailing To Philadelphia (2000), The Ragpickers Dream (2002), Shangri-La (2004), Kill To Get Crimson (2007), Get Lucky (2009) a Privateering (2012). Britského muzikanta zvyknú označovať za jedného z najlepších gitaristov všetkých čias. Počas kariéry predal viac ako 120 miliónov albumov, a to či už sólovo alebo s kapelou Dire Straits. Knopfler má vo svojej zbierke PRS for Music Heritage Award, Edison Award, Steiger Award, Juno Award, BRIT Awards, Ivor Novello Award a niekoľko cien Grammy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies