Mariu Aljochinovú z Pussy Riot prepustili na slobodu

NETKY.SK • 23 December 2013, 08:28 • 2 min
Mariu Aljochinovú z Pussy Riot prepustili na slobodu

MOSKVA - Ruské orgány v pondelok prepustili na slobodu jednu z členiek punkovej skupiny Pussy Riot odsúdených v auguste 2012 na dva roky vo väzení za výtržníctvo v podobe politického protestu v kostole.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročná Maria Aljochinová podľa vyjadrenia jej advokáta Pjotra Zajkina pre agentúru RIA Novosti opustila väznicu na základe minulotýždňovej amnestie po tom, ako boli "vyhotovené a podpísané všetky doklady". Okrem Aljochinovej by sa mala dostať predčasne na slobodu aj o rok mladšia spoluaktivistka Nadežda Tolokonnikovová. Prepustenie oboch žien sa pôvodne očakávalo začiatkom marca 2014.

Amnestia pri príležitosti 20. výročia vzniku ruskej ústavy sa vzťahuje na desaťtisíce Rusov stíhaných za nenásilné trestné činy. Prípady Aljochinovej a Tolokonnikovovej navyše v decembri nariadil ruský najvyšší súd opätovne preskúmať. 

Vo februári 2012 členky Pussy Riot vtrhli do pravoslávnej katedrály v centre Moskvy, kde zaspievali "modlitbu" proti vtedajšiemu premiérovi a dnešnému prezidentovi Ruska Vladimirovi Putinovi a jeho spojeniu s ruskou pravoslávnou cirkvou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies