Mario Gómez novou posilou VfL Wolfsburg

NETKY.SK • 18 August 2016, 09:02 • 2 min
Mario Gómez novou posilou VfL Wolfsburg

WOLFSBURG - Nemecký futbalový reprezentant Mario Gómez sa vracia do Bundesligy, pôsobiť bude v tíme VfL Wolfsburg. Tridsaťjedenročného zakončovateľa predstavia ako svoju najnovšiu akvizíciu predstavitelia "vlkov" vo štvrtok, nosiť bude dres s číslom 33.

slovakia

left justify in out

Wolfsburg je pre rodáka z mesta Riedlingen tretím tímom v najvyššej nemeckej súťaži: profesionálnu kariéru začal v Stuttgarte, odkiaľ prestúpil do Bayernu Mníchov. Člen nemeckej reprezentácie na nedávno skončených majstrovstvách Európy odohral v Bundeslige dovedna 236 zápasov, v ktorých strelil 138 gólov. V minulej sezóne hosťoval v istanbulskom Besiktase, kam prišiel ako hráč AC Fiorentina.

 

"Už počas zimy sme sa o neho zaujímali. Sme nesmierne šťastní, že teraz to už vyšlo. Mario je zakončovateľom medzinárodnej úrovne. Okrem hráčskych kvalít prinesie do tímu aj veľké množstvo skúseností. Je ambiciózny a do mužstva zapadne perfektne," uviedol športový riaditeľ VfL Klaus Allofs. Na spoluprácu s novou posilou sa teší aj tréner "zeleno-bielych" Dieter Hecking: "Mario je podľa môjho názoru najlepším nemeckým strelcom. Jeho úspechy a schopnosť strieľať góly hovoria za všetko. Má tiež líderské kvality a jasnú víziu. Určite do klubu zapadne."

 

Gómez absolvuje prvý tréning s novými spoluhráčmi vo štvrtok. "Teším sa na túto novú výzvu. Rokovania boli úspešné. Som rád, že sa vraciam do Bundesligy. Chcel by som sa s týmto tímom vrátiť na medzinárodnú scénu. Verím, že to dokážeme," uviedol bronzový medailista zo svetového šampionátu v roku 2010 v Juhoafrickej republike.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies