Mario Draghi: Európska centrálna banka neplánuje zaviesť digitálne euro

NETKY.SK • 17 September 2018, 10:00 • 2 min
Mario Draghi: Európska centrálna banka neplánuje zaviesť digitálne euro

FRANKFURT NAD MOHANOM – Európska centrálna banka (ECB) neplánuje vydať vlastnú digitálnu menu. Na pôde Európskeho parlamentu to vyhlásil prezident ECB Mario Draghi.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Na otázku, ktorú položil poslanec Jonás Fernández, Draghi odpovedal, že je stále potrebný podstatný vývoj technológie kryptomien, aby ju centrálna banka začala zvažovať.

 

"Európska centrálna banka ani eurozóna v súčasnosti nemajú v úmysle vydávať digitálnu menu," zhrnul Draghi. "Neustále však dôkladne analyzujeme možné dôsledky vydania takejto meny ako doplnok k hotovosti."

 

img

Prezident ECB Mario Draghi

 

"Technológie, ktoré by potenciálne mohli byť použité na vydanie digitálnej meny centrálnou bankou, ešte neboli dôkladne otestované a vyžadujú podstatný ďalší rozvoj predtým, ako by mohli byť použité v kontexte centrálnej banky," odpovedal Draghi poslancovi Fernándezovi.

 

Draghi ďalej dodal, že v súčasnosti nie je žiadna potreba vydávať v eurozóne dodatočnú menu, keďže podľa jeho slov v EU28 neustále rastie dopyt po hotovosti.

 

Banka pre medzinárodné platby a ECB začiatkom tohto roka vydali spoločnú správu, v ktorej zdôraznili vedľajšie účinky vydania takejto meny a zároveň aj potrebu ďalšieho skúmania tejto technológie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona