Marinčinov premiérový gól skalila prehra: Škoda nevyužitých šancí

NETKY.SK • 17 Máj 2014, 07:19 • 2 min
Marinčinov premiérový gól skalila prehra: Škoda nevyužitých šancí

MINSK - Obranca Martin Marinčin strelil v piatkovom zápase so Švédskom svoj premiérový gól v reprezentačnom drese, veľkú radosť z neho však nemal. Slovenskí hokejisti totiž podľahli súperovi 1:3, tretíkrát na MS v Minsku vyšli bodovo naprázdno a štvrťfinálové brehy sa im opäť vzdialili.

slovakia

left justify in out

Slovákom sa nevydarila najmä úvodná tretina, ktorú prehrali 0:2. V obrane si zle preberali súperových hráčov a fauly Ladislava Nagya potrestali Švédi dvoma presilovkovými gólmi. "Švédi potvrdili, že sú veľmi dobrí korčuliari, radi sa maznajú s pukom. Napriek tomu sme s nimi pri rovnovážnom stave dokázali držať krok. V druhej tretine sme sa dokázali aj niekoľkokrát usadiť v ich útočnom pásme, mali sme aj šance, škoda, že nám to nešlo v koncovke. Keby to aspoň Martinovi Réwayovi padlo na konci zápasu, možno by sme si ešte vytvorili záverečný tlak," vyslovil sa Marinčin.
      

Zadák Edmontonu Oilers sa presadil v 30. minúte za stavu 0:2, keď jeho nahodenie od modrej čiary v končiacej sa presilovke prešlo aj so šťastím za chrbát brankára Andersa Nilssona. Gól pôvodne pripísali Martinovi Réwayovi, ktorý sa snažil dotlačiť puk do bránky, no neskôr rozhodcovia zápis opravili a uznali zásah Marinčinovi. Puk mu z ľadu zobral na pamiatku masér. "Mal som voľný priestor, po modrej čiare som potiahol puk na stred. Juro Mikúš pred bránkou clonil vo výhľade brankárovi, odviedol super robotu. Keby tam nebol, asi gól nepadne," opísal situáciu. "Ukázalo sa, že ak pri presilovkách budeme často strieľať a útočníci cloniť brankárovi, tak v nich môžeme byť úspešní," poznamenal Marinčin.
      

V tíme šarapatí viróza, trio útočníkov Marek Hrivík, Marcel Šťastný a Tomáš Marcinko nemohlo na zápas nastúpiť pre vysoké horúčky. Po prvej dvadsaťminútovke odstúpil z hry pre zranenie obranca Ivan Švarný. "Sily nám nechýbali, aspoň mne nie. Traja strední útočníci sa točili v štyroch útokoch. Ivan Švarný vydržal prvú tretinu, no hrali sme siedmi obrancovia, sme zvyknutí hrať na šiestich, takže v tom nebol problém," pokračoval Marinčin.
      

Po piatkovej prehre tak zostávajú Slováci so ziskom štyroch bodov na šiestej priečke v tabuľke A-skupiny. V sobotu o 19.45 SELČ ich čaká možno kľúčový zápas s Talianskom z hľadiska udržania sa v elitnej kategórii. "Na duel so Švédmi treba čo najrýchlejšie zabudnúť a pripraviť sa zodpovedne na Talianov. Dôležité bude zlepšiť koncovku a premieňať presilovky," dodal Marinčin.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies