Marinčin: Postup by bol najkrajší narodeninový darček

NETKY.SK • 17 Február 2014, 14:36 • 2 min
Marinčin: Postup by bol najkrajší narodeninový darček

SOČI - Mladý obranca Martin Marinčin pricestoval do Soči na XXII. zimné olympijské hry ako úplný reprezentačný nováčik a pod piatimi kruhmi zbiera svoje prvé štarty v národnom tíme.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Mladý Košičan v tejto sezóne prerazil v zámorskej NHL a za Edmonton Oilers odohral zatiaľ 22 zápasov. Práve súboje v kanadsko-americkej profilige mu pomohli odbúrať nervozitu pred náročnými zápasmi. "V NHL som si prešiel predzápasovým stresom a nervozitou, nazbieral nejaké skúsenosti. Tie sa teraz snažím využiť na tomto turnaji a niečo pochytiť od našich starších hráčov," prezradil pred duelom proti Česku mladý bek. Zápas proti tomuto súperovi nevníma Marinčin ako niečo výnimočné či špeciálne. "Nikdy som to tak nebral a vždy to bol pre mňa súper ako každý iný. Stále do toho idem s tým, aby sme vyhrali," pokračoval odchovanec HC Košice.

V utorok Marinčin nastúpi aj proti Alešovi Hemskému a Ladislavovi Šmídovi, s ktorými sa pozná z Edmontonu. "Tu v Soči sme sa párkrát videli na obede, no teraz na nejaký kontakt nie je čas ani priestor," poznamenal mladý obranca. Jednou z hviezd českého výberu je Jaromír Jágr, proti ktorému nastúpil Marinčin v doteraz poslednom zápase v NHL: "Pred olympijskou pauzou sme hrali práve v New Jersey. Keď som stál proti nemu na ľade, tak som videl, že je to veľmi skúsený hráč. Treba si na neho dávať pozor." 

Pre mladého Slováka bude dôležitý utorkový zápas proti Česku výnimočný, aj keď nie kvôli súperovi. Práve 18. februára totiž oslávi 22. narodeniny. "Verím, že nedostanem len narodeninové gratulácie. Postup do štvrťfinále by bol asi najkrajší darček k môjmu sviatku," prezradil Martin Marinčin. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies