Marinčin ochorel, k reprezentácii sa pripojí až budúci týždeň

NETKY.SK • 19 Apríl 2016, 08:23 • 2 min
Marinčin ochorel, k reprezentácii sa pripojí až budúci týždeň

BRATISLAVA - Martin Marinčin sa v utorok ešte nepripojí k slovenskej hokejovej reprezentácii pripravujúcej sa na MS v Petrohrade. Obrancu Toronta Maple Leafs vyradila choroba a k národnému tímu sa pridá až budúci týždeň.

slovakia

left justify in out

Na utorkovom zraze v Bratislave sa tak reprezentačnému trénerovi Zdenovi Cígerovi bude oproti pôvodne plánovanej novej pätici hráčov hlásiť iba kvarteto Andrej Sekera (Edmonton Oilers), Marko Daňo (Winnipeg Jets), Christián Jaroš a Peter Cehlárik (obaja Lulea HF). Pripojiť by sa mal aj obranca Oldrich Kotvan zo Zlína, ktorý v predchádzajúcich dueloch s Ruskom chýbal pre chorobu. Po dvojzápase so zbornou tím opustili zadáci Peter Čerešňák, Mislav Rosandič a útočník Lukáš Handlovský.

 

"V porovnaní s minulým týždňom sme prešli niekoľkými zmenami a káder sa nám smerom k majstrovstvám sveta formuje viac a viac. V utorok privítame medzi nami štyroch nových hráčov – Petra Cehlárika, Marka Daňa, Christiána Jaroša a Andreja Sekeru. Piaty mal byť Martin Marinčin, ale ochorel, a tak zostal doma v Košiciach v domácom ošetrení. K nám sa pripojí ďalší týždeň," uviedol pre oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) generálny manažér národného tímu Róbert Švehla.

 

Slovákov čakajú v závere týždňa dva prípravné zápasy vo Francúzsku, v rámci podujatia Euro Hockey Challenge sa predstavia proti "Les Bleus" vo štvrtok o 20.00 h v Megeve a v nedeľu o 15.00 h v Grenobli.

 

Káder SR pred zápasmi Euro Hockey Challenge proti Francúzsku (22. apríla v Megeve a 24. apríla v Grenoble):

Brankári: Július Hudáček (Örebrö, Švéd.), Branislav Konrád (HC Olomouc, ČR), Samuel Baroš (HKM Zvolen)

Obrancovia: Dominik Graňák (Rögle BK/Švéd.), Adam Jánošík (HC Piráti Chomutov, ČR), Christián Jaroš (Lulea HF, Švéd.), Oldrich Kotvan (HC PSG Zlín, ČR), Lukáš Kozák (Kometa Brno/ČR), Andrej Meszároš (Sibir Novosibirsk, KHL/Rus.), Michal Sersen, Ivan Švarný (obaja Slovan Bratislava), Andrej Sekera (Edmonton Oilers, NHL)

Útočníci: Marek Bartánus, Tomáš Hrnka (obaja HC Košice), Peter Cehlárik (Lulea HF, Švéd.), Marko Daňo (Winnipeg Jets, NHL), Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec/ČR), Michal Hlinka (Dukla Trenčín), Libor Hudáček (Örebrö, Švéd.), Patrik Lušňák, Pavol Skalický, Andrej Šťastný, Marek Viedenský (všetci Slovan Bratislava), Tomáš Marcinko (HC Dynamo Pardubice, ČR), Martin Réway (HC Fribourg-Gottéron/Švaj.)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies