Marinčin je blízko debutu v NHL, Oilers ho povolali z farmy

NETKY.SK • 5 December 2013, 08:40 • 2 min
Marinčin je blízko debutu v NHL, Oilers ho povolali z farmy

EDMONTON - Talentovaný slovenský hokejový obranca Martin Marinčin je blízko svojho debutu v NHL.

slovakia

left justify in out

Vedenie slávneho kanadského klubu Edmonton Oilers v stredu prvýkrát povolalo 21-ročného košického odchovanca z farmy do prvého tímu, premiérový profiligový štart by si mohol pripísať už v noci na piatok v domácom súboji s Coloradom. V tom prípade by počet slovenských hokejistov, ktorí sa v aktuálnom ročníku predstavili v prestížnej zámorskej súťaži, stúpol na trinásť.

Marinčina si vybrali edmontonskí "olejári" v roku 2010 vo vstupnom drafte z celkového 46. miesta (2. kolo), po ňom zamieril do juniorskej WHL, kde za tímy Prince George Cougars a Regina Pats odohral dve sezóny. Pritom už okúsil aj American Hockey League (AHL), no napevno v nej zakotvil až v minulom ročníku, v ktorom bol s 30 bodmi (7+23) druhým najproduktívnejším obrancom Oklahomy City Barons. V prebiehajúcej sezóne odohral za farmársky tím 20 stretnutí, v ktorých nazbieral dva góly a šesť asistencií. V posledných zápasoch nastupoval v prvej obrannej dvojici "barónov" a so štyrmi plusovými bodmi aktuálne vedie spolu s defenzívnym partnerom Taylorom Fedunom hodnotenie +/-.

Trojnásobný účastník MS hráčov do 20 rokov a dvojnásobný účastník MS "18" zatiaľ na súťažný súboj v NHL čaká, dres Oilers si už však v minulosti obliekol. Počas septembrového predsezónneho kempu odohral za kanadský tím dva prípravné duely, pričom v oboch sa blysol víťazným gólom. Urastený, 196 cm vysoký zadák figuruje aj v širšej 55-člennej nominácii trénera Vladimíra Vůjteka na februárový olympijský turnaj v Soči, v júli sa zúčastnil aj na Olympijskom hokejovom lete vo Vysokých Tatrách.

Okrem Marinčina povolali Oilers do hlavného mužstva z farmy aj ďalších dvoch hráčov - obrancu Coreyho Pottera a švédskeho centra Antona Landera, naopak do Oklahomy sa z Edmontonu sťahujú Will Acton a Rus Denis Grebeškov. Aby mohol klub zrealizovať tieto transakcie, musel zaradiť ruského brankára Iľju Bryzgalova na listinu zranených hráčov. O zmenách v kádri informoval v stredu zámorské médiá generálny manažér "olejárov" Craig MacTavish.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona