Marihuanu tesne zlegalizovali aj na Aljaške

NETKY.SK • 5 November 2014, 14:54 • 2 min
Marihuanu tesne zlegalizovali aj na Aljaške

ANCHORAGE - Aljaška sa stane štvrtým štátom USA, kde zlegalizujú užívanie marihuany. Vyplýva to z výsledkov tamojšieho utorkového referenda po spočítaní takmer všetkých hlasov.

slovakia

left justify in out

Za legalizáciou tejto mäkkej drogy hlasovalo 52 percent voličov, proti bolo 48 percent hlasujúcich. Príslušná legislatíva by mala vstúpiť do praxe v roku 2016.

Legálnu marihuanu v utorkových referendách schválili aj v štáte Oregon a v hlavnom meste Washington D.C. Zatiaľ čo Orengončania a Aljašťania hlasovali o povolení vzniku takzvaných coffee shopov na predaj marihuany, hlavné mesto USA odsúhlasilo len legálnu držby drogy a jej pestovanie na osobnú spotrebu. Užívanie a pestovanie marihuany pre osobnú spotrebu je dnes legálne v dvoch západných štátoch - Washingtone a Colorade. Jej prechovávanie však spadá pod federálnu jurisdikciu a za tento čin hrozí väzenie. Prezident Barack Obama už avizoval, že jeho administratíva nebude postihovať predaj marihuany v štátoch, ktoré ju v referendách povolili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona