Marihuanu prevážal muž autovlakom, prichytili ho colníci

NETKY.SK • 31 Január 2014, 13:34 • 2 min
Marihuanu prevážal muž autovlakom, prichytili ho colníci

KOŠICE - Kuriózny prípad drogovej trestnej činnosti vyšetrujú košickí kriminalisti, v ktorom sa patria mladých mužov vracala z výletu zo Švajčiarska, kde boli snoubordovať. Colníci v stredu (29.1.) večer v areáli ŽSR na Masarykovej ulici v Košiciach zastavili auto značky Honda Civic, ktoré predtým zišlo z autovlaku prichádzajúceho z Prahy.

slovakia

left justify in out

"V aute sa nachádzali traja Košičania vo veku 27, 29 a 35 rokov. Vozidlo riadil 29-ročný muž, ktorý po zastavení a následnej kontrole batožinového priestoru odpovedal, že v kufri vozidla preváža asi kilo marihuany a spolujazdci s týmto tovarom nemajú nič spoločné, čo sa aj následným vyšetrovaním potvrdilo," informoval dnes košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó. 

Policajný vyšetrovateľ obvinil z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi jedenkrát súdne trestaného 29-ročného Košičana. Obvinený si podľa polície na doposiaľ presne nezistenom mieste a čase zaobstaral a následne u seba neoprávnene prechovával vysušené vrcholky rastliny konope o celkovej hmotnosti 1256 gramov s celkovým obsahom THC – účinnej látky rastliny konope 13,4 %. Tie prevážal v aute v plastovom vedre a vákuovom vreci. "Na obvineného bol spracovaný podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí až 15 ročné väzenie," konštatoval Szabó.

Z daného množstva by bolo možné pripraviť až 12.560 obvykle jednorazových dávok drogy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona