Marihuana zostáva na zozname zakázaných látok

NETKY.SK • 15 Február 2014, 16:39 • 2 min
Marihuana zostáva na zozname zakázaných látok

SOČI - "Je to veľká téma, ale dospeli sme k názoru, že marihuana môže slúžiť na zlepšenie výkonnosti," skonštatoval švédsky šéf zdravotnej komisie Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Arner Ljungqvist.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Marihuana zostane na zozname zakázaných látok v rámci športovej legislatívy napriek tomu, že táto mäkká droga v niektorých krajinách je alebo sa dostáva medzi právne či aspoň spoločensky akceptované. Zotrvanie "trávy" na indexe potvrdil v sobotu počas ZOH v Soči šéf zdravotnej komisie Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Arner Ljungqvist.

 

"Je to veľká téma, ale dospeli sme k názoru, že marihuana môže slúžiť na zlepšenie výkonnosti," skonštatoval Švéd. Svetová antidopingová agentúra (WADA) vlani v máji zvýšila limit z 15 nanogramov na 10-násobnú hodnotu, čím poskytla priestor prípadným konzumentom, ktorí nemajú primárny zámer zvýšiť umelým spôsobom svoje šance na športoviskách. 

 

Keď kanadský snoubordista Ross Rebagliati mal na ZOH 1998 v Nagane pozitívny výsledok testu na marihuanu, ponechali mu zlatú medailu. THC sa však následne dostal na zoznam, vtedajší šéf MOV Juan Antonio Samaranch poukazoval na etiku a princípy. V roku 2009 prijal MOV od fenomenálneho amerického plavca Michaela Phelpsa ospravedlnenie za nevhodné správanie po tom, ako sa na verejnosti objavila jeho fotografia pri konzumácii marihuany. Z Londýna 2012 poslali domov amerického džudistu Nicolasa Delpopola. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies