Maribor trúchli, pred odvetou EL skonali dvaja hráči klubu

NETKY.SK • 3 August 2016, 12:45 • 2 min
Maribor trúchli, pred odvetou EL skonali dvaja hráči klubu

MARIBOR - Slovinský futbalový klub NK Maribor sa napriek blížiacemu sa športovému sviatku - domácej odvete 3. predkola Európskej ligy 2016/2017 proti škótskemu FC Aberdeen - náhle ponoril do smútku.

slovakia

left justify in out

Príčinou je úmrtie dvoch 20-ročných hráčov rezervného mužstva - ľavému obrancovi Damjanovi Marjanovičovi a útočníkovi Zoranovi Baljakovi sa stala osudnou utorková dopravná nehoda, vracali sa domov z tréningu. O rok mladší brankár Ljubomir Moravac utrpel vážne zranenia, rovnako 19-ročný obranca Žiga Lipušček len menšie poranenia. Tragickú informáciu potvrdil mariborský klub a aj oficiálny web Európskej futbalovej únie (UEFA), pozostalým kondolovali aj predstavitelia FC Aberdeen.

 

 


V úvodnom súboji 3. predkola Maribor remizoval na pôde Aberdeenu 1:1, odvetu odohrajú vo štvrtok o 20.15 h s čiernymi páskami a obete si uctia minútou ticha. V pamäti slovenských futbalových fanúšikov figuruje viacero hráčov zo súčasného kádra NK Maribor. Dlhoročný reprezentant Milivoje Novakovič rozhodol o mariborskom víťazstve Slovinska 2:1 nad Slovenskom v rámci kvalifikačných bojov o postup na MS 2010. Stredopoliar Dare Vršič hrával v rokoch 2005 - 2007 za MŠK Žilina.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona