Mariánovi Kočnerovi zaistili majetok

NETKY.SK • 5 August 2018, 19:56 • 2 min
Mariánovi Kočnerovi zaistili majetok

BRATISLAVA - Podnikateľovi Mariánovi Kočnerovi zaistili majetok. Informuje o tom portál noviny.sk s tým, že Televízii JOJ to potvrdil zdroj z prostredia vyšetrovania a záznam o zaistení nehnuteľností je najnovšie už aj v katastri.

slovakia

left justify in out

Portál pripomína, že podnikateľ je nateraz vo väzbe pre obvinenie z falšovania zmeniek, zaistenie majetku sa ale týka ďalšej kauzy, v ktorej ide o milióny.

 

„Podnikateľ Marián Kočner v súčasnosti čelí viacerým obvineniam. Podľa informácií TV JOJ

mu majetok mali zaistiť v kauze špekulatívnych prevodov jeho hotelov na Donovaloch, vďaka ktorým sa dostal k rozprávkovým vratkám DPH. Jeho hotely totiž podľa vyšetrovateľov niekoľkokrát zmenili majiteľov tak, že za nimi reálne boli stále jeho firmy. Napriek tomu, že v skutočnosti hotely naďalej ovládal, od štátu si vypýtal vratky DPH vo výške osem miliónov eur, akoby došlo k ich riadnemu predaju. Podľa obvinenia sa tým dopustil krátenia dane a poistného. Zďaleka to ale nebolo také priamočiare. Pôvodný vyšetrovateľ na Kočnerových obchodoch nevidel nič trestné, situácia sa zmenila, až keď o nich informoval týždenník Trend a portál Aktuality.sk,“ píšu noviny.sk.

Ku zaisteniu majetku TV JOJ niekoľkokrát oslovila Kočnerovho advokáta, no ten to nechcel komentovať. Zdržanlivá bola aj prokuratúra. „V trestnej veci týkajúcej sa prevodu nehnuteľností v katastrálnom území Donovaly za pokračujúci zločin neodvedenia dane a poistného prebieha vyšetrovanie, preto sa nebudeme v súčasnosti podrobnejšie vyjadrovať ku konkrétnym úkonom,“ uvádza sa v stanovisku Úradu špeciálnej prokuratúry.

Zaistenie majetku ale dokazujú výpisy z katastra. Týka sa to minimálne Kočnerových nehnuteľností na Donovaloch, v bratislavskom Novom Meste, Čunove, ale aj v Bernolákove.

Noviny.sk pripomínajú, že Marián Kočner je momentálne vo väzbe pre obvinenia z falšovania zmeniek, no medzitým už požiadal o prepustenie na slobodu. Sudca si ale vzal čas na rozmyslenie. „Sám som zvedavý, verím, že rozhodne na budúci týždeň," uviedol prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies