Marianne Faithfull vydá v septembri nový album

NETKY.SK • 24 Máj 2014, 13:09 • 2 min
Marianne Faithfull vydá v septembri nový album

BRATISLAVA - Britská speváčka a herečka Marianne Faithfull plánuje v septembri vydať album s názvom Give My Love to London. Šesťdesiatsedemročná rodáčka z Londýna sa postarala o texty ku skladbám, pričom s hudbou jej pomohli Roger Waters, Nick Cave, Anna Calvi, Steve Earle, Pat Leonard a Tom McRae.

slovakia

left justify in out

Na pripravovanej novinke spolupracujú aj Adrian Utley z Portishead, anglický hudobník Ed Harcourt, Jim Sclavunos a Warren Ellis z formácie Nick Cave and the Bad Seeds alebo Rob Ellis a Dimitri Tikovoi, ktorí sa podieľajú aj na produkcii nahrávky. Faithfull plánuje album po vydaní predstaviť na svetovom turné.


Marianne Evelyn Faithfull sa narodila 29. decembra 1946. V šesťdesiatych rokoch minulého storočia randila so spevákom kapely The Rolling Stones Mickom Jaggerom, ktorý jej spolu s gitaristom formácie Keithom Richardsom a bývalým manažérom Andrewom Loogom Oldhamom napísal aj prvý hit As Tears Go By. Debutový album Come My Way vydala v roku 1965 a zatiaľ poslednú nahrávku Horses and High Heels uviedla na trh v januári 2011. So spomínanými The Rolling Stones spolupracovala aj napríklad na skladbe Sister Morphine z albumu Sticky Fingers (1971), s Metallicou zas nahrala pieseň The Memory Remains zo štúdiovky ReLoad (1997). Účinkovala vo filmoch ako The Girl on a Motorcycle (1968), Hamlet (1969), Ghost Story (1974), Návrat mŕtvych (1992), Intimita (2001), Paríž, milujem ťa (2006) alebo Irina Palm (2007).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies