Marián Vajda: Novak sa po narodení syna veľmi uvoľnil

NETKY.SK • 5 November 2014, 15:16 • 2 min
Marián Vajda: Novak sa po narodení syna veľmi uvoľnil

BRATISLAVA - Srbský líder svetového rebríčka tenistov Novak Djokovič počas jesennej ázijskej šnúry zákonite bol mysľou nielen na kurte, po prírastku do rodinky však už má skvelú náladu a aj preto napriek tréningovému výpadku triumfoval minulý týždeň v Paríži.

slovakia

left justify in out

"V Číne bol stále napätý a cítil tlak, drvili ho očakávania, ale keď prišiel Stefan na svet, uvoľnil sa. V Pekingu pritom Novak hral aj cez nervozitu neskutočný tenis a Berdycha vo finále doslova sfúkol," povedal slovenský kouč Marián Vajda pre denník L´Equipe a zopakoval, že Nemec Boris Becker, už takmer rok šéf realizačného štábu, čoraz lepšie zapadá do Belehradčanovho zázemia: "Je pevnou súčasťou nášho tímu, zvykli sme si na seba a lepšie si rozumieme. Spočiatku to nebolo optimálne." 

 

Dvadsaťsedemročný Djokovič bojuje so Švajčiarom Rogerom Federerom o post koncosezónnej jednotky a na šampionáte ATP World Tour Finals mu môžu stačiť aj dve víťazstvá. "Samozrejme, že chce zostať na tej najvyššej pozícii. Po takom celoročnom vypätí by bola škoda pustiť to z rúk," podotkol Vajda a dodal, že narodenie syna bolo pre Djokoviča prídavnou motiváciou: "V Paríži nebol dostatočne pripravený, ale ukázal, že aj za takých okolností vie predvádzať špičkové výkony. Po dvoch týždňoch bez poriadneho tréningu dostal zo seba všetko. Fascinuje ma to." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies