Marian K. sa sťažuje, nepáči sa mu nálepka objednávateľ vraždy

NETKY.SK • 15 Apríl 2020, 10:01 • 2 min
Marian K. sa sťažuje, nepáči sa mu nálepka objednávateľ vraždy

BRATISLAVA/PEZINOK - Námietku zaujatosti a nezákonného zloženia senátu podal dnes v rámci prejednávania prípadu vraždy novinára Jána Kuciaka na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku obhajca obžalovaného Mariana K. Marek Para.

slovakia

left justify in out

Prezumpcia neviny porušená?

Marian K. v námietke konštatuje, že keď ten istý senát Špecializovaného trestného súdu v pondelok 6. apríla vyhlásil rozsudok nad Miroslavom M., ktorý bol vyčlenený na samostatné konanie, označil ho za objednávateľa vraždy Kuciaka. Marian K. toto označuje za porušenie svojej prezumpcie neviny, a to napriek tomu, že v rozsudku bola spomenutá osoba "M.K.". V tejto súvislosti zdôrazňuje, že jeho vina v kauze vraždy Kuciaka nebola zákonným spôsobom pred súdom preukázaná.

 

img

 

Alena Zs. súhlasila
S námietkou nesúhlasí prokurátor ani právni zástupcovia poškodených. Naopak, stotožnili sa s ňou obhajcovia Aleny Zs. "Vzťahuje sa aj na našu klientku," uviedla advokátka Júlia Vestenická. Senát následne prerušil pojednávanie, aby sa o veci poradil.

 

img

 

Miroslav M. odsúdený
Senát Špecializovaného trestného súdu v zložení Ružena Sabová, Ivan Matel a Rastislav Stieranka v pondelok 6. apríla odsúdil Miroslava M. pre vraždy novinára Jána Kuciaka, jeho partnerky Martiny Kušnírovej a podnikateľa Petra Molnára na trest 23 rokov väzenia. Rozsudok nie je právoplatný, prokurátor sa voči výške trestu odvolal.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies