Marian K. sa opäť postaví pred súd, je obvinený zo zasahovania do nezávislosti súdov

NETKY.SK • 22 Apríl 2020, 22:23 • 2 min
Marian K. sa opäť postaví pred súd, je obvinený zo zasahovania do nezávislosti súdov

BRATISLAVA - Ide o prípad obvinenia sudcov a advokátov počas policajnej akcie Búrka. Po nej, okrem iných, obvinili aj bývalú štátnu tajomníčku ministerstva spravodlivosti Moniku Jankovskú.

slovakia

left justify in out

Zmena lokality výsluchu 
Výsluch sa mal konať najskôr v ústave na výkon väzby v Bratislave, kde sa Marian K. nachádza. Podľa zdroja z TV JOJ, z prostredia oboznamovaného s vyšetrovaním pre kapacitné dôvody, ho Zbor väzenskej a justičnej stráže prevezie ozbrojenou eskortou do Nitry na pobočku Národnej kriminálnej agentúry (NAKA).

 

img

 

Prítomní zrejme viacerí advokáti 

Očakáva sa, že na výsluchu Mariana K. budú prítomní viacerí advokáti obvinených sudcov. Po ich zadržaní a vznesení obvinenia nebolo zatiaľ advokátom umožnené, aby sa mohli zúčastniť výsluchov jednotlivých obvinených. Marian K. už po obvinení z uvedeného skutku odmietol vypovedať. Je veľmi pravdepodobné, že aj počas tohto pojdnávania bude nevypovedať a využije možnosť sa k obvineniu vôbec nevyjadriť.

 

Vyjadrenie 
"Potvrdzujeme, že ústav Bratislava prijal žiadosť o zabezpečenie osoby k vyšetrovaciemu úkonu mimo ústav. Zbor väzenskej a justičnej stráže nie je oprávnený poskytovať bližšie informácie týkajúce sa výsluchu väznenej osoby," uviedla hovorkyňa Zboru justičnej a väzenskej stráže Katarína Nováková.

 

img

 

Zadržaní 

Polícia pri akcii Búrka zadržala niekoľko sudcov aj advokátov. Medzi nimi aj bývalú štátnu tajomníčku Moniku Jankovskú, podpredsedníčku Najvyššieho súdu Jarmilu Urbancovú, sudcu Ľuboša Sadovského, sudkyne Andreu Haitovú, Denisu Cvikovú, Miriam Repákovú, advokátku Evu Timár Myjavcovú, sudcu Richarda Molnára, sudkyňu Gabrielu Buľubašovú, Zuzanu Maruniakovú, predsedu Okresného súdu Bratislava V Dušana Srogončíka, konkurznú sudkyňu Katarínu Bartalskú, exsudcu Davida Lindtnera, sudcu Eugena Paláštyho, advokáta Miroslava Mojta, podnikateľa Ladislava Mojžiša.

 

img

 

14. marca Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici  rozhodol o tom, že Jankovská, Cviková, Palášthy a Molnár zostanú vo väzbe. 

 

Súdny proces s Marianom K. sa uskutoční vo štvrtok 23.4. v Nitre na pobočke Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies