Marián Hossa v Soči: Nie sme favoriti

NETKY.SK • 11 Február 2014, 14:16 • 2 min
Marián Hossa v Soči: Nie sme favoriti

SOČI - Marián Hossa: "Keď je ľadová plocha veľká pre Zdena, čo máme potom hovoriť my?".

slovakia

left justify in out

Najproduktívnejšiemu Slovákovi v zámorskej hokejovej NHL v tejto sezóne, útočníkovi Mariánovi Hossovi, sa po prílete do dejiska XXII. zimných olympijských hier v Soči páčilo. Sám si však uvedomoval, že do čiernomorského letoviska neprišiel spoznávať krásy Ruska, ale hrať hokej. "Dúfam, že si to tu užijeme a aj dosiahneme dobré výsledky," povedal 35-ročný krídelník z tímu Chicago Blackhawks.

 

Odchovanec trenčianskeho hokeja má za sebou už aj prvé zoznámenie s ľadom. Jemu, ale aj ďalším hráčom zo zámoria môže najmä v úvode mužského hokejového turnaja robiť problém rozmer hracej plochy. V Ľadovom paláci Boľšoj má totiž klzisko maximálne možné parametre. "Už sme sa o tom aj rozprávali so Zdenom Chárom. Keď je to veľké pre neho, čo máme potom hovoriť my?" pýta sa skúsený hokejista. Podľa Mariána Hossu nemôže mať slovenský tím veľké vyhlásenia o cieľoch. "Nie sme favoriti, ale môžeme dosiahnuť dobré výsledky aj proti najsilnejším. Pôjdeme od zápasu k zápasu a budeme sa snažiť o čo najlepšie výsledky," pokračoval dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára a slovenský šampión zo sezóny 1996/1997. 

 

Z nominácie slovenského výberu pre ZOH 2014 vypadli viacerí hráči, naposledy útočník Marián Gáborík a obranca Ľubomír Višňovský. "S Mariánom som bol v kontakte. Bohužiaľ, mal zranenie a mrzelo ho to. Neprítomnosť Ľuba je veľká strata v obrane. Generačná výmena však raz musí prísť a mladí chalani sa teraz môžu ukázať," dodal Marián Hossa. V elitnej útočnej formácii slovenskej reprezentácie by sa mal v Soči predstaviť s Tomášom Tatarom a centrom Michalom Handzušom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies