Marián Hossa sa poďakoval fanúšikom Blackhawks: Chicago navždy bude v mojom srdci, tvrdí

NETKY.SK • 25 Júl 2018, 09:50 • 2 min
Marián Hossa sa poďakoval fanúšikom Blackhawks: Chicago navždy bude v mojom srdci, tvrdí

TRENČÍN - Slovenský hokejista Marián Hossa odohral posledné súťažné stretnutie ešte v sezóne 2016/2017 za Chicago Blackhawks v zámorskej NHL. Pre zdravotné problémy sa už na ľade zrejme neobjaví, hoci má kontrakt platný ešte na tri roky.

slovakia

left justify in out

Práva naňho už nepatria Chicagu, vedenie Blackhawks 39-ročného Slováka vymenilo v lete do Arizony, hoci je zrejmé, že za Coyotes nenastúpi. Hossa však nebude naďalej zaťažovať platový strop "čiernych jastrabov". Pár týždňov skôr ohlásil, že predáva apartmán v Chicagu a presťahoval sa do Trenčína. Na svojho dlhoročného zamestnávateľa napriek tomu nezanevrel.

"Ahojte, fanúšikovia Blackhawks. Chcel by som vám všetkým poďakovať, za podporu, ktorú ste prejavili mne i mojej rodine počas ôsmich rokov, ktoré sme prežili v Chicagu. Privítali ste nás s otvorenou náručou a i vďaka vám sme sa v Chicagu cítili ako doma," povedal Marián Hossa vo videospráve, ktorú Blackhawks uverejnili na oficiálnej prezentácii na facebooku.

 

"Oslávili sme spolu veľa nezabudnuteľných momentov. Aj vy hráte veľkú rolu v našich spomienkach a mesto Chicago bude navždy v našich srdciach," pokračoval v emotívnom pozdrave trojnásobný víťaz Stanleyho pohára.

"Ďakujem aj médiám v Chicagu za úžasné roky, ktoré sme spolu prežili. Síce teraz žijeme znovu na Slovensku, ale Chicago pre nás navždy zostane špeciálnym miestom. Obe moje dcéry tam vyrastali, jedna z nich sa v tom nádhernom meste dokonca narodila. Ešte raz ďakujem všetkým fanúšikom Blackhawks a teším sa na naše ďalšie spoločné stretnutie. Čau, čau," uzavrel Hossa, jeden z najlepších hokejistov slovenskej histórie.

Rodák zo Starej Ľubovne pôsobil v Chicagu aktívne v rokoch 2009-2017. V NHL hral aj za Detroit, Pittsburgh, Atlantu a Ottawu. V zámorskej profilige absolvoval dovedna 1514 stretnutí so ziskom 1283 bodov za 577 gólov a 706 asistencií. Slovensko reprezentoval na ôsmich majstrovstvách sveta a štyroch zimných olympijských hrách
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies