Marián Hossa: Radšej budem hrať v Soči než oddychovať

NETKY.SK • 4 Január 2014, 11:21 • 2 min
Marián Hossa: Radšej budem hrať v Soči než oddychovať

NEWARK - Chrbát slovenského hokejistu Mariána Hossu je v polovici sezóny NHL v lepšom stave ako sa predpokladalo. Tvrdia to zámorské médiá a server Chicago Suntimes dodáva, že jeden z kľúčových útočníkov Blackhawks sa cíti zdravotne fajn.

slovakia

left justify in out

"Až som prekvapený, aké to je dobré. Som šťastný, že to tak je," povedal Hossa. Čoskoro 35-ročný krídelník vynechal v tejto sezóne iba tri zápasy pre zranenie, ale bez súvislosti s chrbtom. Keď Hossovi zámorské médiá podsunuli myšlienku takmer trojtýždňového oddychu a zbierania síl pred play-off namiesto účasti na ZOH v Soči v drese Slovenska, 15-gólový a 35-bodový útočník obhajcu Stanleyho pohára zareagoval takto: "Keď máte možnosť zahrať si na veľkom turnaji za vašu krajinu, je to niečo úžasné. Ak to neurobíte, máte zase veľa voľna a času na doliečovanie sa. Obe možnosti majú svoje výhodu, ale ja budem radšej hrať." 

Hossa priznal, že bol v kontakte so zostavovateľmi hokejového olympijského tímu SR do Soči a spoločne sa rozprávali na túto tému. Pripomenul, že zatiaľ čo USA a Kanada majú problém určiť 25 hráčov do konečnej nominácie z bohatého výberu, ktorý im ponúka NHL, v prípade malých krajín, a teda aj Slovenska, je situácia odlišná. V tejto súvislosti Američania uviedli, že v slovenskej nominácii pre ZOH by sa mal objaviť aj mladší brat Mariána Hossu Marcel. Bývalý hráč NHL je momentálne v Diname Riga v KHL s 34 bodmi za 17 gólov a 17 prihrávok druhý najproduktívnejší hráč tímu. "My nemáme toľko možností a teda ani starostí so zostavovaním olympijského tímu ako Američania. Väčšina z nás, čo tam budeme, v podstate dopredu vieme o svojej pozícii," dodal Marián Hossa pre suntimes.com. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies