Marián Hossa pôjde možno na operáciu chrbta

NETKY.SK • 28 Jún 2013, 09:41 • 2 min
Marián Hossa pôjde možno na operáciu chrbta

CHICAGO - Slovenskému hokejovému útočníkovi Mariánovi Hossovi hrozí operácia. Tridsaťštyriročný krídelník, ktorý s Chicagom získal Stanleyho pohár druhýkrát za štyri roky, absolvoval posledné tri stretnutia finálovej série proti Bostonu s problémami s platničkou v chrbte, ktorá mu tlačila na nerv, spôsobovala problémy pri pohybe nohy a limitovala v korčuľovaní. Informuje o tom portál NHL.com.

slovakia

left justify in out

Marián Hossa sa zranil v závere druhého finálového zápasu a následne vynechal tretí duel. V ďalšom priebehu série už hral so sebazaprením. Vo štvrtok popoludní slovenský hokejista konzultoval výsledky vyšetrenia magnetickou rezonanciou s tímovým lekárom Michelom Terrym. „Rozprával som sa s šéftrénerom športovej prípravy Mikom Gapskim a ten zdôraznil, že mám dve možnosti. Jednou z nich je operácia. Budem to musieť všetko poriadne prebrať s doktorom Terrym a spolu vyberieme najlepšiu alternatívu,“ povedal Marián Hossa. 

Odchovanec trenčianskeho hokeja má počas šestnástich rokov v zámorskej NHL na svojom konte bohatý zoznam zdravotných problémov, niekoľko aj počas pôsobenia v organizácii „jastrabov“. Už prvú sezónu v Chicagu začal neskôr po operácii ramena. V minulom ročníku vynechal záver play-off pre otras mozgu po zákroku Raffiho Torresa. Teraz mu hrozí operácia chrbta, pre ktorú by možno nestihol začiatok olympijského súťažného ročníka 2013/2014. 

„Neviem, či som bol vo finále prínosom pre náš tím. Len som tak pokrivkával na ľade a ak mám povedať pravdu, neveril som si až tak, pretože všetci okolo boli oveľa rýchlejší. Keď som mal puk, nedokázal som robiť veci, ktoré zvyčajne zvládam. Frustrovalo ma to, ale tréneri ma neustále povzbudzovali a vyzývali k defenzívnej hre, ktorou som mal pomáhať tímu. Snažil som sa aspoň o to,“ povedal Hossa, ktorý sa neobával, že sa situácia zhorší počas záverečných duelov play-off. „Celý čas som bol v kontakte s doktorom Terrym. Som presvedčený, že by ma nevystavili do takej situácie, v ktorej by som riskoval napríklad koniec kariéry,“ dodal. 

Slovenský hokejista doplnil, že všetka tá bolesť sa nakoniec oplatila. „Viem, že zdravie je veľmi dôležité, keď odídete do hokejového dôchodku a kariéru chcete končiť čo najmenej dobitý. Za štyri roky v Chicagu som dvakrát získal Stanleyho pohár, čo je úžasné. Aj to je dôvod, prečo som podpísal zmluvu s Blackhawks. Veril som tejto partii a teraz to stojí za to,“ povedal Marián Hossa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies