Marián Hossa medzi 125 osobnosťami jubilujúcej WHL

NETKY.SK • 24 September 2015, 07:35 • 2 min
Marián Hossa medzi 125 osobnosťami jubilujúcej WHL

CALGARY - Zámorská juniorská hokejová súťaž Western Hockey League (WHL) oslavuje 50. výročie od svojho založenia a pri tejto príležitosti výbor ligových historikov zostavil menoslov 125 najlepších hráčov v jej histórii.

slovakia

left justify in out

Vo výpočte nechýba meno slovenského útočníka Mariána Hossu, ktorý v nej pôsobil v sezóne 1997/1998. V drese Portlandu Winter Hawks nazbieral v 53 zápasoch základnej časti 85 bodov (45+40) a v 16 dueloch play-off pridal ďalších 19 (13+6). S tímom sa tešil z celkového triumfu v súťaži aj Memorial Cupe. Medzi 125 osobnosťami WHL nechýbajú bývalé (Mike Modano, Theoren Fleury, Joe Sakic...) či súčasné (Jamie Benn, Ryan Getzlaf, Duncan Keith, Jordan Eberle, Shea Weber...) hviezdy zámorskej NHL. Zoznam tvorí 10 brankárov, 27 obrancov a 88 útočníkov. "Hráči boli vyberaní na základe kombinácie vplyvu na WHL počas ich pôsobenia v nej a ďalšieho pokračovania kariéry po absolvovaní súťaže," uvádza sa na oficiálnom webe whl.ca, kde fanúšikovia môžu hlasovať o päťdesiatke najlepších hokejistov v dejinách WHL.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies