Marián Hossa má v NHL jediný cieľ, zisk Stanleyho pohára!

NETKY.SK • 20 September 2014, 14:00 • 2 min
Marián Hossa má v NHL jediný cieľ, zisk Stanleyho pohára!

SOUTH BEND - Slovenský hokejový útočník Marián Hossa má v novej sezóne v zámorskej hokejovej NHL pred sebou len jediný cieľ - je ním zisk prestížneho Stanleyho pohára.

slovakia

left justify in out

Dvojnásobného držiteľa tejto trofeje, v oboch prípadoch s tímom Chicago Blackhawks, zaujíma klubový úspech omnoho viac ako individuálne štatistiky. "Keď som bol mladší, vždy som si určil aj osobný cieľ. Teraz myslím len na jedno - vyhrať Stanleyho pohár. Ak k jeho zisku prispejem gólmi alebo dobrou hrou smerom dozadu, budem veľmi šťastný," povedal 35-ročný krídelník v úvode kempu "jastrabov" pred súťažným ročníkom 2014/2015. Marián Hossa v predchádzajúcej sezóne odohral za Chicago 72 duelov základnej časti s bilanciou 30 gólov a 30 asistencií, v play-off pridal 19 štartov a v nich 14 kanadských bodov (2+12).

 

Odchovanec trenčianskeho hokeja sa v úvode prípravného kempu predstavil po boku Patricka Sharpa a Jonathana Toewsa, Hossa sa v dvoch modelovaných dueloch prezentoval dvomi gólmi. Necelé tri týždne pred ostrým štartom profiligy sa skúsený slovenský hokejista cíti omnoho lepšie ako pred rokom. Vtedy mal v lete problémy s chrbtom. "Pri príchode do kempu som sa necítil dobre a niekoľko dní som vynechal pre bolesti. Teraz je všetko v poriadku a verím, že to tak aj zostane," poznamenal v piatok ostrieľaný útočník a dodal, že počas leta samu podarilo znížiť podiel tuku v tele o osem percent.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona