Marián Had je pripravený pomôcť Dukle v boji o záchranu

NETKY.SK • 22 Január 2015, 12:30 • 2 min
Marián Had je pripravený pomôcť Dukle v boji o záchranu

BANSKÁ BYSTRICA - Štrnásťnásobný slovenský reprezentant Marián Had bude minimálne v jarnej časti sezóny 2014/2015 hrať za klub najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Dukla Banská Bystrica.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdvaročný obranca bol bez angažmánu od septembra minulého roka, keď sa rozlúčil s maďarským Györom. "Chýbala mi zápasová prax, aj samotný futbal. Štyri mesiace sú dlhá doba. S vedením Banskej Bystrice som bol v kontakte aj na jeseň, no dohodli sme sa až teraz v januári," citoval Hada portál Fortuna ligy.

 

"Rozmýšľal som, či prikývnuť na ponuku Banskej Bystrice, ale sedel som s funkcionármi klubu, oboznámil sa s podmienkami a rozhodol sa ísť do toho," opísal Marián Had svoj návrat do najvyššej slovenskej súťaže, v ktorej v minulosti hájil farby Ružomberka, Slovana Bratislava a Dunajskej Stredy. 

 

Za "vojakov" už nastúpil v dvoch prípravných stretnutiach proti Zvolenu a Nitre. V mladom kolektíve je po brankárovi a kapitánovi Petrovi Borošovi druhým najstarším hráčom. "Mladí chlapci sú šikovní, len potrebujú nadobudnúť skúsenosti. Inak než odohranými duelmi v najvyššej súťaži ich nezískajú. Je dobré, ak dostanú priestor. Na nás starších je, aby sme ich občas usmernili a poradili im," povedal dolnokubínsky rodák pre fortunaliga.sk. 

 

Dukla je po jeseni na chvoste tabuľky Fortuna ligy, od predposledného Ružomberka ju delí nepriaznivejšie skóre. Marián Had takúto situáciu zažil počas pôsobenia v Česku v Brne. "Nie je to nič príjemné. S bojom o titul sa to porovnať nedá, ale aj toto sa vo futbale stáva a človek si musí zvyknúť. Som optimista, verím, že sa nám podarí zachrániť, pretože Banská Bystrica do najvyššej súťaže jednoznačne patrí," uzavrel svoje rozprávanie Marián Had. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies