Mária Zakharová: Žiadne britské médiá v Rusku nebudú fungovať ak Londýn zatvorí RT

NETKY.SK • 14 Marec 2018, 17:30 • 2 min
Mária Zakharová: Žiadne britské médiá v Rusku nebudú fungovať ak Londýn zatvorí RT

MOSKVA - Žiadne britské médiá nebudú pracovať v Ruskej federácii, ak Londýn rozhodne o ukončení vysielania televízneho kanála RT. O tom v utorok vyhlásila oficiálna zástupkyňa ministerstva zahraničných vecí Ruskej federácie Mária Zakharová. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Predtým, správca médií Ofcom pripustil možnosť zbaviť ruskú televíznu spoločnosť licencií na vysielanie v kráľovstve. "Žiadne britské médiá v našej krajine nebudú fungovať, ak zatvoria Russia Today," vyhlásila Zakharová. 

 

Predtým britský správca médií Ofcom pripustil možnosť zbaviť ruskú televíznu spoločnosť licencií na vysielanie v krajine, ak britské úrady prídu k záveru, že otravy bývalého plukovníka GRU Sergeja Skripaľa a jeho dcéry v anglickom Salisbury, zorganizovalo Rusko.

 

Na druhej strane RT uvideli v opatreniach britského regulačného orgánu činnosť mimo jeho funkčnosti. "Nesúhlasíme s pozíciou Ofcom," píše sa v správe televízneho kanálu RT. "Prepojenie RT s irelevantnými otázkami, Ofcom zjednocuje svoju úlohu regulátora vysielania s úlohou štátu. RT zostáva dôležitým hlasom v spravodajskom priestore Spojeného kráľovstva; zdôrazňuje mimoriadne dôležité, ale ignorované udalosti a názory vrátane mnohých poslancov a ďalších britských verejných činiteľov, ktorí boli odstránení centrálnymi médiami z verejných diskusii,"- vyhlásili v RT.
     

Pritom šéf ministerstva zahraničných vecí Ruska Sergej Lavrov vyhlásil 13. marca na tlačovej konferencii pre médiá, že Moskva nemá nič spoločné s otravou Skripaľa a jeho dcéry: "Toto všetko je nezmysel. S tým nemáme nič spoločné".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona