Maria Zakharova: Rusko nikdy nezačalo svetové vojny

NETKY.SK • 31 Máj 2018, 17:59 • 2 min
Maria Zakharova: Rusko nikdy nezačalo svetové vojny

PARÍŽ - Oficiálna zástupkyňa ministerstva zahraničných vecí zdôraznila, že Rusko má svoje vlastné národné záujmy a má právo obhajovať ich. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Ekonomické sankcie západných krajín voči Rusku sú najviac škodlivé pre štáty, ktoré ich zaviedli. O tom hovorila v stredu oficiálna zástupkyňa ministerstva zahraničných vecí Ruskej federácie Maria Zakharova na stretnutí združenia "Francúzsko - ruský dialóg" v Paríži. 
     

Podľa slov diplomatky: "Tieto sankcie spôsobujú ešte väčšie škody tým krajinám, ktoré ich zaviedli, ako Rusku".
   

Ako zdôraznila Zakharova: "Rusko nikdy nezačínalo svetové vojny". "Všetko, čo chceme dosiahnuť v našich vzťahoch so Západom, je rozvíjať normálne vzťahy. Keď sme sa v 80. rokoch otvorili západným krajinám, chceli sme vytvoriť mier na novom základe. Ale nanútili nám rozšírenie NATO, vojenské kontingenty na našich hraniciach a nárast vojenských základní," uviedla diplomatka .
   

"Taktiež vidíme, že nie Európania vládnu v Európe. Ale hovoríme otvorene a chceme aby ste nás počuli. Opakovanie toho, čo bolo v 20. storočí, sa už diať nebude. Nechoďte k nám s vojnami," dodala Zakharova.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies