AKTUALIZÁCIA: Mária Kolíková verí reforme súdnej mapy. Robert Fico ju zasa kritizuje

NETKY.SK • 7 November 2021, 11:48 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Mária Kolíková verí reforme súdnej mapy. Robert Fico ju zasa kritizuje

Ministerka spravodlivosti Slovenskej republiky Mária Kolíková dnes vyzvala k rozprave so stranou Za ľudí. Fandí reforme súdnej mapy. Fico podľa nej musí čeliť nahrávkam z chaty. Šéf Smeru však hovorí o likvidácii a reforma súdnej mapy podľa neho nie je žiadna reforma. Okrem iného, Fico sa vyjadril, že sa nedá zaočkovať.

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 7.11. 14:50

Robert Fico povedal, že sa zaočkovať nepôjde. "Ja nie som proti očkovaniu. Ja sám nepôjdem,“ povedal Fico. Podľa neho je za očkovaním farmabiznis. Podľa ministerky Márie Kolíkovej je Ficov postoj pokrytectvo. "Vyzývate ľudí na to, aby umierali.“

 

Fico potvrdil, že prekonal ochorenie covid-19. Hovoril o tom, že mal soplíky a nejakú teplotu. "Môžem potvrdiť, ako som sa mal. Mesiac po skončení covidu ma boleli nohy.“ "Žartujete,“ reagovala Kolíková.

 

Súčasne spomenula, že Fico by mal čeliť medializovaným nahrávkam z poľovníckej chaty.  Poukázala na informácie o odcudzení 50 000 eur a zlatých mincí, navádzanie bývalého ministra vnútra Roberta Kaliňáka, ako vypovedať, i na to, že Fico prekonal ochorenie COVID-19.

 

"Je otázny súvis s pytliactvom. Fakt však je, že Fico je vysokopostavený politik. Na chate zazneli rôzne rozhovory a musí tomu čeliť," povedala ministerka. Šéf Smeru-SD vníma túto kauzu ako "likvidáciu" predstaviteľa opozície a konkrétnych advokátov.

 

"Tu sa niekto dohodol, že budú odpočúvať opozičného politika, a mysleli si, že tam budeme páchať trestnú činnosť. Vymysleli si príbeh o pytliactve. Nič však v rozhovoroch nie je, čo by zakladalo trestnoprávnu zodpovednosť," vyhlásil Fico s tým, že zámer poškodiť ho nevyšiel a pozná meno policajta, ktorý nahrávky vyniesol na verejnosť. "Podali sme návrh na konkrétnych ľudí," podotkol poslanec Národnej rady SR. Potrestať podľa neho je potrebné aj konkrétnych novinárov. 

Ministerka tvrdí, že nie je dobré, aby unikali nahrávky počas trestného konania. No k zverejneniu, žiaľ, došlo a keďže ide o politikov, je podľa nej v poriadku diskutovať o ich obsahu verejne. Únik zo spisov je podľa Kolíkovej veľkou výzvou pre nového policajného prezidenta Štefana Hamrana.

 

Súdna mapa

Kolíková je presvedčená, že reforma súdnej mapy prejde. „Nevidela by som to o ustupovaní, ale o rozprávaní sa. Rozprávame sa aj so stranou Za ľudí, rozprávali sme sa aj tento týždeň,“ povedala Kolíková v relácii tv TA3.

 

img

 

Prečítajte si: Koľko častí má legislatíva o súdnej mape a čím sa zaoberajú?

 

Podľa Roberta Fica to však nie je žiadna reforma. „Dám vám dobrú radu: ak chcete niečo presadiť, nechoďte s tým pred kamery, pokiaľ sa nedohodnete vo vládnej koalícii, lebo inak vyzeráte ako blbci.“

 

img

 

Fico tvrdí, že skutočnou reformou by bolo zavedenie porotného systému pre najzávažnejšie trestné činy.

 

Možno vás zaujme: Remišová skritizovala Kolíkovej súdnu mapu




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies