Mária Kolíková povedala, že musíme zatvoriť nejakých politikov. Dodala, že možno predĺžime núdzový stav

NETKY.SK • 22 Apríl 2021, 12:23 • 2 min
Mária Kolíková povedala, že musíme zatvoriť nejakých politikov. Dodala, že možno predĺžime núdzový stav

Ministerka Mária Kolíková povedala v relácii rádia Expres Braňo Závodský naživo, že možno bude treba predĺžiť núdzový stav. A taktiež treba podľa nej o veľa viac investovať do ústavov na výkon trestu.

slovakia

left justify in out

Kolíková povedala, že núdzový stav síce môže byť vyhlásený, ale nemusí byť zákaz vychádzania. Aby toto vyriešili, potrebujú vedieť závery pandemickej komisie. Aktuálne informácie z ministerstva zdravotníctva bude mať pandemická komisia k dispozícii k budúcemu utorku. Možno navrhnú pánovi premiérovi, že rokovanie vlády by bolo v utorok. Ale úplne to nepotvrdila. 

 

Zmluva o nákupe Sputnika V

Zmluva by mala byť verejne zverejnená. Momentálne prebieha komunikácia s ruskou stranou ohľadom zverejnenia. V zmluve je podľa Kolíkovej odkaz na slovenské právo. Nákup neregistrovaných vakcín sa jej naďalej nepáči. Kolíková sa nevie stotožniť s tým, že tu máme ŠÚKL, ktorý vie poskytnúť posudzovanie vakcíny, ale nebolo to využité. Podľa Kolíkovej bolo v prípade tejto šarže vakcíny "na mieste vrátiť ju Rusku". "Ja si myslím, že vrámci tých registrovaných vakcín je priestor, aby sme zvolili zhodnú stratégiu na očkovanie," povedala Kolíková a  dodala, že podľa nej je dôležitá kampaň. Zatiaľ neporozumela, že by boli splnené podmienky na použitie vakcín Sputnik V. Na jej použitie by podľa nej mala byť registrovaná.

 

Novela trestného poriadku

Sme rodina tlačí na prijatie zmien, ktoré sa týkajú skrátenia kolúznej väzby. "Sme v koalícii spolu štyria koaliční partneri, postup, ktorý sa stal, nebol vhodný, komunikujeme ďalej," povedala. Predkladajú návrh, kde je režim domnienky a druhý, keď sú reálne dôkazy. Zhodu okolností, že hnutie SME RODINA tlačí na zmenu kolúznej väzby v čase, kedy je vo väzbe Pčolinský, vníma Kolíková tak, že aj keď zákon prejde, vie si predstaviť, že sa budú baviť o konkrétnych lehotách na prepustenie, a ďalších iných podmienkach. Boris Kollár si vie predstaviť, že prvé čítanie ich návrhu nebude skôr, ako nebude "hlavný" návrh predložený parlamentu. Možno vraj bude ich návrh dokonca stiahnutý. "Má tam byť riadny proces," dodala. "V niečom je to nevďačná politická téma," povedala Kolíková.

 

Podľa Kolíkovej sa malo o veľa viac investovať do ústavov na výkon trestu. Ústavy nie sú prispôsobené, aby tam bolo lepšie. " Asi musíme zatvoriť nejakých politikov, čím vyššie, tým lepšie, aby sme to pocítili aj videli," dodala ministerka. Vyjadrila však potešenie, že je spoločnosť citlivá na horšie podmienky vo väzbe.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies