Mária Kolíková apeluje na rýchle vyriešenie prípadu smrti J. Chovanca

NETKY.SK • 28 Marec 2022, 18:38 • 2 min
Mária Kolíková apeluje na rýchle vyriešenie prípadu smrti J. Chovanca

BRATISLAVA - Úniky informácií z vyšetrovania úmrtia Jozefa Chovanca môžu prispieť k budovaniu nesprávneho dojmu a ovplyvňovaniu verejnej mienky o prípade. Tvrdí to ministerka spravodlivosti Mária Kolíková, ktorá svoje stanovisko tlmočila v pondelok popoludní veľvyslancovi Belgického kráľovstva Reinoutovi Van Vaerenberghovi na stretnutí na ministerstve.

slovakia

left justify in out

 Zároveň apeluje na belgické orgány, aby vyšetrili úmrtie Slováka čo najskôr. TASR o tom informoval hovorca rezortu spravodlivosti Peter Bubla.

„Hlavnou témou diskusie ministerky a veľvyslanca boli nedávne udalosti a vývoj situácie v trestnom konaní v Belgicku vo veci úmrtia slovenského občana, najmä pokiaľ ide o úniky z vyšetrovacích spisov," uviedol Bubla.

 

img

 

V nadväznosti na pomalý vývoj vo vyšetrovaní, ktoré trvá už viac ako štyri roky, a vzhľadom na fakt, že doteraz nebola vznesená ani len obžaloba vo veci úmrtia Chovanca, sa ministerka spravodlivosti rozhodla pozvať na stretnutie belgického veľvyslanca, aby mu odovzdala list pre belgického ministra spravodlivosti Vincenta Van Quickenborna.

 

„Na stretnutí s veľvyslancom, ako aj v liste adresovanom ministrovi, ministerka dôrazne vyjadrila znepokojenie nad priebehom vyšetrovania, jeho dĺžkou, ako aj únikmi informácií do médií, ktoré naznačovali, že si Chovanec spôsobil smrť sám," ozrejmil Bubla.

 

img

 

V tomto kontexte podľa neho ministerka prejavila vážne obavy, že tieto úniky informácií by mohli prispieť k budovaniu nesprávneho dojmu a ovplyvňovaniu verejnej mienky o prípade. „V liste ministerka apeluje na belgického ministra, aby tamojšie orgány vyšetrili prípad čo najskôr a aby všetky dôkazy boli posúdené čo najobjektívnejšie, aby nemohli vzniknúť žiadne pochybnosti o nezávislosti a nestrannosti trestného konania," dodal Bubla.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona