Mária Čírová vydáva Vianočný album

NETKY.SK • 19 November 2015, 15:34 • 2 min
Mária Čírová vydáva Vianočný album

BRATISLAVA - Mária Čírová vydáva svoj prvý album vianočných piesní, ktorý nesie jednoduchý názov Vianočný album. Speváčka vyhovela prianiu svojich fanúšikov, ktorí si na jej koncertoch obľúbili vianočné skladby v špeciálnych úpravách. Dáva si takto darček k narodeninám, ktoré oslávi 20. novembra.

slovakia

left justify in out

Vianočný album ponúka piesne Do noci tichej, Have Yourself A Merry Little Christmas, Búvaj dieťa krásne, Santa Baby, Nesiem vám noviny, God Rest Ye Merry, Gentlemen, Daj Boh šťastia tejto zemi, Tichá noc, Christmas Time Is Here a Song For A Winter's Night. Album teda ponúka tradičné vianočné srdcovky i vzácne rodinné hudobné klenoty.

 

Nová platňa prichádza štyri roky po Máriinom predošlom albume Na dosah (2011). Album vznikal v bratislavskom nahrávacom štúdiu Creative Music House na čele s Mariánom Kachútom. „S Marošom spolupracujeme už od roku 2008. A hoci sme sa párkrát od seba hudobne vzdialili, nakoniec sme usúdili, že spolu sa nám robí najlepšie. Album je úplne krásny, je tam zachytená atmosféra zimy a Vianoc,“ uviedla speváčka o príprave albumu, ktorý sa rodil s menšími prestávkami približne pol roka.

 

Album bude ozajstným prekvapením, ani jedna pieseň z neho totiž zatiaľ nebola predstavená ako singel. Na platni nechýbajú tradičné slovenské vianočné koledy či zahraničné piesne späté s vianočnými sviatkami. Popri nich zaujala však na albume čestné prvé miesto skladba, ktorá je spomedzi nich bezpochyby najvzácnejšia.

 

„Do noci tichej je skladba, ktorú pre mňa pred 20 rokmi napísal môj ocino. A hoci by som jeho pesničkami, ktoré som v detstve spievala, mohla vyskladať celý album, nespravila som tak, to si možno nechám na neskôr. Teraz sme zaradili tie, ktoré počuli fanúšikovia na mojich koncertoch. Prerobené vianočné koledy ako Nesiem vám noviny, Búvaj dieťa krásne, Daj Boh šťastia či Tichá noc. Album sme doplnili o moje najobľúbenejšie zahraničné vianočné skladby,“ vysvetľuje Mária, ktorá svoju prvú vianočnú platňu poňala ako naozaj intímny hudobný projekt. Dôkazom je aj booklet, ktorého vnútro venovala svojim vlastným slovám o Vianociach, spomienkam na Vianoce vo svojej rodine či tomu, ako trávi Vianoce so svojimi najbližšími dnes.

 

„Vianoce sú snáď jediné obdobie v roku, keď sme schopní a ochotní stíšiť sa, zamyslieť sa nad sebou, nad životom. Na mojich koncertoch to nie je len o hudbe. Skladby sú o živote, o vzťahoch, minulosti, detstve, o spomienkach. Môj cieľ je vtiahnuť každého poslucháča do deja. Po koncertoch sa ma ľudia často pýtali, či tie vianočné skladby sú aj niekde nahraté. Vtedy vznikla myšlienka nahrať vianočný album,“ vysvetľuje Mária Čírová s tým, že vianočné koncerty, ktoré hráva už tretím rokom, sa stali jej veľkou srdcovkou.

 

„Tento album, to sú aj nádherné spomienky na detstvo.“ Speváčka a skladateľka Mária Čírová (*20.11.1988, Dolné Lovčice, okres Trnava) je víťazkou súťaže Coca Cola PopStar 2008. Tri roky bola členkou trnavskej gospelovej skupiny Trinity Group. V novembri 2008 vydala debutový album Búrka, ktorý jej pokrstil líder skupiny Komajota Martin Husovský. So skladbou Búrka obsadila v marci 2009 štvrté miesto vo finále národnej súťaže Eurosong. V septembri 2011 vydala druhý štúdiový album s názvom Na dosah. Spolu s partnerom, producentom a hudobníkom Marošom Kachútom majú dve deti, syn Hugo sa narodil 19. októbra 2009, dcéra Zoe 3. júna 2012.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies