Mária Čírová rada prekvapuje svojich fanúšikov

NETKY.SK • 27 Apríl 2016, 13:42 • 2 min
Mária Čírová rada prekvapuje svojich fanúšikov

BRATISLAVA - Slovenská speváčka Mária Čírová, ktorá prednedávnom zverejnila videoklip k singlu Unikát, chcela svojou novinkou podľa vlastných slov fanúšikov predovšetkým prekvapiť.

slovakia

left justify in out

„Tešila som sa na ten moment kedy to vyjde, lebo ja veľmi rada prekvapujem ľudí a mojich fanúšikov. A teraz mám radosť dvojnásobnú, pretože mám pocit, že sa mi to podarilo. Nebýva totiž zvykom, že sa vám len tak zmení farba hlasu alebo štýl,“ povedala v rozhovore pre agentúru SITA.

 

Mladá speváčka sa sama radí medzi ľudí, ktorí radi experimentujú. „Niektorí umelci sú odvážnejší a ja sa tiež na to cítim. Väčšinou si totiž každý držíme nejakú svoju líniu a nechceme z nej moc vybočiť, aby sme nestratili tých svojich ľudí, ktorí nám veria a ktorí nám držia palce. Ja som to teraz vyskúšala, tak uvidíme. U mňa je to vlastne tak trochu návrat, odmalička som sa totiž zúčastňovala rôznych folklórnych speváckych súťaží a mala som plný naturálny, silný hlas. Potom prišlo obdobie, keď som začala chodiť k jednej hlasovej pedagogičke, ktorá mi navrhla, že by bolo lepšie spievať falzetovým štýlom. Vtedy som mala asi trinásť rokov a od toho času som vlastne úplne potláčala ten svoj silný naturálny hlas. No to, samozrejme, po rokoch človeka trošku omrzí. Hlavne, keď viete že máte kopec iných možností. Teraz si myslím, že nastal čas ukázať to skryté, čo je vo mne,“ poznamenala Čírová.

 

Počas nahrávania svojej novinky sa vraj cítila absolútne uvoľnene a autenticky. „Keď sme Unikát nahrávali a následne točili klip, cítila som to presne tak, ako to nakoniec dopadlo. Neriešila som, či a ako to bude súvisieť s mojimi inými skladbami. Verila som, že to ľudia príjmu, že si nebudú napríklad myslieť, že som bola chorá a zachrípnutá, lebo už aj s takou reakciou som sa stretla. Takže nie som chorá, všetko je v pohode, len ma baví využívať ten iný hlas,“ zasmiala sa mladá interpretka.

 

Napriek tomu, že sa teraz rozhodla dať svojej tvorbe nový výraz, neznamená to podľa jej slov, že ju už fanúšikovia nebudú nikdy počuť spievať jemne. „K niektorým pesničkám to jemné spievanie pasuje, lebo boli tak aj vytvorené. Nebudem ich teraz nasilu prerábať. Každé obdobie mojej tvorby malo svoje čaro a tento nový hlas chcem preto využívať skôr v nových veciach,“ uviedla známa rodáčka z Trnavy.

 

Pri novej skladbe ju však nakopla nielen možnosť ukázať nový hlas, ale ako vraví, hlboko ju oslovil aj text piesne. „Mala som chuť ho až vykričať do sveta, že ľudia, uniká nám pointa, každý z nás je unikát! Ten text je úplne skvelo ušitý na mieru tomu, čo teraz cítim. Na pesničke som spolupracovala s dvoma hudobníkmi, Samkom Kováčom a Mišom Bielym, a keď jedného dňa prišiel Mišo s týmto textom, hneď som mu povedala, že presne takto sa chcem teraz vyjadrovať. Momentálne si veľa čítam a zamýšľam sa nad vecami, ktoré mi kedysi unikali. Každý sme sa narodili s určitou originalitou v sebe a súčasné nastavenie spoločnosti to dosť potláča. Sú jasne stanovené línie, ako máme vyzerať a ako sa máme správať, keď chceme byť úspešní. Ale nejde iba o úspech, je milión tém, na ktoré sa to dá aplikovať. A ľudia sú z toho často nešťastní. Stretnete kamaráta na káve a ten vám povie, ako ho tento život nebaví a ja sa vždy pýtam, prečo ľudia nezačnú robiť to, čo chcú a po čom túžia. Prečo to aspoň nevyskúšajú...?,“ hlesla rozhorčene atraktívna speváčka. „Jasné, že veľa úspešných príbehov je aj o šťastí, lenže keď nevykročíme a nevyskúšame, to šťastie k nám nepríde. Každým stretnutím a skúsenosťou sa vyvíjame a posúvame,“ usúdila Čírová.

 

Podľa mladej speváčky sa stačí občas zastaviť a uvedomiť si ľudskú malosť a fakt, že všetky problémy, ktoré nás denne stretávajú, sú často absolútne malicherné. „Nedávno som videla krásne video, ktoré znázorňuje našu malosť a zanedbateľnosť v porovnaní s vesmírom, ale zároveň tam bolo znázornené, aké dokonalé bytosti sme a že podobný vesmír máme každý v sebe. Nechcem byť príliš filozofická, ale zisťujem, že keď prestanem riešiť nezmyselné pseudoproblémy, budem mať oveľa viac času na pekné veci a budem šťastnejšia,“ poznamenala jemná blondínka, ktorá už vraj dospela podľa vlastných slov do štádia, kedy sa snaží brať život ako hru. „Život by mal byť hrou, ktorá ma bude baviť. Keď človek raz vykročí, keď sa naozaj odváži urobiť ten prvý krok a odíde odtiaľ, kde je nešťastný, absolútne sa oslobodí. Podľa mňa každý jeden má v sebe silu to urobiť, narodili sme sa ako jedinečné a slobodné bytosti. Keby som ja napríklad v minulosti poslúchala svoje okolie, tak nemám ani môjho muža, ani deti, ani konzervatórium a kopec úžasných zážitkov. Šla som si za svojím a toto prajem všetkým, lebo každý z nás je unikát,“ uzavrela Čírová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies