Mária Čírová predstavila Vianočný album

NETKY.SK • 30 November 2015, 13:31 • 2 min
Mária Čírová predstavila Vianočný album

BRATISLAVA - Slovenská speváčka Mária Čírová predstavila Vianočný album, ktorý uzrel svetlo sveta v deň jej narodenín.

slovakia

left justify in out

Zo svojho najnovšieho počinu má interpretka podľa vlastných slov veľkú radosť. „Veľmi sa teším, že tento album vznikol. Robí nám radosť - je totiž presne taký, aký sme ho chceli - atmosférický a plný pohody. Keď si ho zapnem a zavriem oči, hneď počujem rolničky, vidím prichádzať sane a cítim ten zimný vánok na tvári. Mám pocit, že je na ňom naozaj všetko, čo sme doň chceli vložiť, čo napokon dokazujú aj ohlasy od ľudí, ktorí ho už stihli počuť,“ povedala v rozhovore pre agentúru SITA.

 


Prvý podnet, pre ktorý sa Čírová rozhodla vydať vianočne ladenú novinku, prišiel od návštevníkov jej vianočných koncertov. „Návštevníci vianočných koncertov, ktoré sme organizovali posledné tri roky, chodili po týchto vystúpeniach za mnou a pýtali sa, či tie pesničky, ktoré práve počuli, budú niekedy aj v albumovej podobe alebo či ich nájdu niekde na nete, že by si vraj chceli tú atmosféru zobrať aj do svojich obývačiek, tak sme sa s Marošom (Maroš Kachút, Čírovej priateľ a producent, pozn. red.) rozhodli, že im vyjdeme v ústrety,“ povedala speváčka, ktorá napokon zaradila na album desať originálne zaranžovaných slovenských a anglických vianočných skladieb. „Na albume sú vianočné koledy v špeciálnych úpravách vytvorených práve pre spomínané vianočné koncerty. Popri slovenských skladbách na ňom prinášame aj anglické pesničky. Stavali sme to pol na pol. V angličtine totiž vyznieva môj hlas zas úplne inak,“ vysvetlila Čírová.


Všetky piesne okrem jednej sú prevzaté. Výnimkou je len skladba Do noci tichej, ktorá album otvára. „Pesničku Do noci tichej zložil pred dvadsiatimi rokmi môj ocino. On často skladal pesničky a našli sa medzi nimi aj nejaké vianočné, tak som sa rozhodla, že si jednu z nich dám na album. Vracia ma totiž k tým nádherným detským spomienkam, ktoré driemu v každom jednom z nás,“ povedala sympatická Trnavčanka.


Čerstvou štúdiovkou by speváčka chcela ľudí podľa vlastných slov predovšetkým naladiť na prichádzajúce sviatky. „Nejde mi o nejaký biznis, preto sme ani žiadnu skladbu nepresadzovali do rádií. Chcem len ľudí naladiť, nič viac ma nezaujíma. Chcem, aby to CD-čko bolo pre nich takým príjemným sprievodcom počas sviatkov, keď ľudia napríklad cestujú v aute. Chcela by som, aby si pri ňom zaspomínali a zahĺbili sa do seba,“ priblížila Čírová, ktorá plánuje svoju novinku čoskoro i pokrstiť. „Pokrstia mi ho Vašo Patejdl a Michal David 15. decembra na Zlatom koncerte v bratislavskom Národnom tenisovom centre,“ uviedla.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona