Margita-Ilona je pripravená na letnú turistickú sezónu

NETKY.SK • 28 Jún 2012, 12:53 • 2 min
Margita-Ilona je pripravená na letnú turistickú sezónu

Margita-Ilona je pripravená na letnú turistickú sezónu - Cestovanie Kúpalisko Margita–Ilona pri Leviciach je pripravené na tohtoročnú letnú sezónu. Podľa konateľa levickej mestskej spoločnosti Margita-Ilona, s.

slovakia

left justify in out

img

Kúpalisko Margita–Ilona pri Leviciach je pripravené na tohtoročnú letnú sezónu. Podľa konateľa levickej mestskej spoločnosti Margita-Ilona, s.r.o. Jána Laceka investovalo kúpalisko v tomto roku do obnovy bufetových prevádzok, menších opráv detského a plaveckého bazénu, vynovené sú aj lehátka a slnečníky. Pokračovala výmena starých drevených chatiek v kempingu za nové moderné bungalovy, ktorá sa začala ešte v roku 2008 a postupne pokračuje podľa finančných možností. „Posledné zhruba tri roky sme zaznamenali pokles dopytu najmä zo strany českých turistov o ubytovanie v drevených chatkách napriek tomu, že boli lacné. O ubytovanie v moderných bungalovoch je záujem vyšší, preto chatky postupne nahrádzame bungalovmi,“ uviedol Lacek. 
      Minuloročná sezóna bola pre kúpalisko podľa konateľa mimoriadne nepriaznivá. „Do 15. augusta bolo len sedem dní, keď teplota stúpla nad 30 stupňov Celzia. Nespomínam si, že by v predchádzajúcich rokoch bolo podobné leto. V druhej polovici augusta prišla teplá vlna, ktorá tie tržby čiastočne zachránila.“ Kúpalisko realizuje opravy a rekonštrukcie z vlastných zdrojov. Podľa Laceka by Margite-Ilone pomohla celoročná prevádzka. „Potrebovali by sme hĺbkový vrt. Máme projekt, no nemáme na to peniaze. Potrebovali by sme zhruba milión eur.“  Kúpalisko zaťažuje aj ďalší problém, ktorým sú pozemky pod kúpaliskom. Podľa Laceka je potrebné riešiť výkup pozemkov, ktoré patria súkromným vlastníkom. „Platíme im vysoký nájom, čo zaťažuje náš rozpočet,“ tvrdí. 
      Kúpalisko Margita-Ilona ponúka návštevníkom štyri bazény, ktoré sa plnia termálnou vodou s teplotou 25 stupňov Celzia. Súčasťou areálu sú športoviská a autokemping, stravovacie prevádzky a príslušná infraštruktúra. Tohtoročné ceny vstupného sú v porovnaní s predchádzajúcim rokom vyššie v priemere o päť centov. Ceny ubytovania v autokempingu sú podľa Laceka na úrovni cien v autokempingoch na Slovensku, no na Margite-Ilone je v tejto cene už aj vstup na kúpalisko či využívanie športovísk. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies