Mareka Hrivíka čaká v nedeľu debut v NHL

NETKY.SK • 21 Február 2016, 23:08 • 2 min
Mareka Hrivíka čaká v nedeľu debut v NHL

NEW YORK - Slovenský útočník Marek Hrivík v nedeľu absolvuje debut v zámorskej hokejovej NHL. Vedenie slávneho klubu New York Rangers povolalo 24-ročného odchovanca žilinského hokeja do prvého tímu pred domácim duelom proti Detroitu. Na farmu do Hartfordu poslali "jazdci" Daniela Pailla.

slovakia

left justify in out

V nedeľňajšom súboji proti Red Wings by mal účastník MS 2014 aj nastúpiť, stal by sa tak 79. Slovákom v histórii s minimálne jedným štartom v profilige. Zatiaľ posledným novým slovenským hokejistom v NHL sa stal v predchádzajúcom ročníku Marko Daňo. V tejto sezóne sa Hrivík stane dvanástym Slovákom so štartom v tejto súťaži.

 

Marek Hrivík pôsobí v zámorí od leta 2009. Najprv hral v juniorskej QMJHL, ktorú neskôr vymenil za farmársku AHL (Connecticut a naposledy Hartford). V aktuálnom ročníku odohral za tím Hartford Wolf Pack 52 duelov s bilanciou 12 gólov a 21 asistencií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona