Mareka Ďalogu stále trápi koleno, jeho šanca na MS klesá

NETKY.SK • 29 Marec 2016, 18:13 • 2 min
Mareka Ďalogu stále trápi koleno, jeho šanca na MS klesá

BRATISLAVA - Slovenský hokejový obranca Marek Ďaloga reprezentoval Slovensko na predchádzajúcich troch majstrovstvách sveta, no nad jeho štartom na tohtoročnom svetovom šampionáte visí veľký otáznik.

slovakia

left justify in out

V druhej polovici klubovej sezóny ho výrazne limitovali zdravotné problémy a stále nie je úplne v poriadku. Aktuálne má problémy s kolenom. Ostatných pár dní strávil v Kazani, jeho prítomnosť si vyžiadal jeho klub Ak Bars. "Oproti minulému týždňu sa nič výrazne nezmenilo. Teraz všetko záleží od toho, ako sa budem cítiť na ľade. Štyri dni som nekorčuľoval, v stredu to opäť vyskúšam. V Kazani som trénoval individuálne. Problémy mi robí najmä zmena smeru, podvedome sa šetrím. Neviem, ako by to vyzeralo v zápase. Väz je stále natiahnutý, potvrdila to aj magnetická rezonancia," povedal v utorok predpoludním 27-ročný rodák zo Zvolena.


Skutočnosť, že Marek Ďaloga napriek zdravotným problémom nevzdáva snahu zabojovať o miestenku na majstrovstvá sveta, neteší predstaviteľov Kazane. "V klube sa netvárili nadšene, ale nechali to na mňa. Do týždňa a pol sa musím rozhodnúť, čo a ako. Čakajú na to aj v Kazani. Aj v utorok mi volal agent s tým, že funkcionári sa pýtajú, či už som pri tíme a čo robím. Robím všetko preto, aby som mohol reprezentovať, ale zatiaľ to nie je na najlepšej ceste," pokračoval obranca s ofenzívnymi chúťkami. Definitíva by v prípade Ďalogu mala nastať v blízkej budúcnosti. "Na ďalšiu pauzu už nie je čas ani priestor. Ak chcem ísť na MS, potrebujem si vybojovať miesto. Bez zápasového rytmu a tréningov to nepôjde. Všetko ukáže, ako zareaguje koleno znovu na záťaž. Robím všetko pre to, aby som bol v poriadku, ale zatiaľ to nevidím na dobrej ceste," povedal.


Dlhé zdravotné problémy u športovcov vyplývajú negatívne na ich psychiku. Aj Marek Ďaloga to má náročné. "Doteraz som nemal tak dlhé zranenie, maximálne som vynechal tak dva týždne. Je to ťažké, mám z toho nervy. Niektoré veci nemôžem robiť. Po faule som napríklad viac ako mesiac chodil s barlami," prezradil. V prípade, že sa odchovanec zvolenského hokeja nebude cítiť fit, nechce 'tlačiť na pílu'. "Ak to nebudem mať doliečené na sto percent, tak na šampionát vôbec nemusím ísť. Radšej nech tam idú zdraví chlapci, ktorí sú na všetko pripravení," dodal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies